BILO JE TO DALEKO VIŠE OD OBIČNE TRKE: Dan kada je srpskom sportu učinjena NAJVEĆA PLANETARNA NEPRAVDA! (VIDEO)
Foto: EPA PATRICK B. KRAEMER

NA DANAŠNJI DAN

BILO JE TO DALEKO VIŠE OD OBIČNE TRKE: Dan kada je srpskom sportu učinjena NAJVEĆA PLANETARNA NEPRAVDA! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Na današnji dan, 16. avgusta 2008. godine na OI u Pekingu, srpskom sportu načinjena je ogromna nepravda...

Peking! 2008. godina i Olimpijske igre! Finale trke na 100 metara delfin stilom!

Bilo je to daleko više od obične trke. Neprikosnoveni Amerikanac Majkl Felps i srpski heroj Milorad Čavić.

Znalo se i pre Olimpijskih igara da će Felpsu biti najteže da dođe do zlata u disciplini 100 metara delfin i da je Milorad Čavić jedini plivač koji može da zaustavi Felpsov pohod na 8 zlatnih medalja. Očekivala se drama u toj finalnoj trci na 100 metara delfin i dramu smo dobili, verovatno i veću nego što smo svi očekivali.

Rezultat ove trke je verovatno svima poznat, i pored svih kontraverzi i teorija koje i danas postoje, sportska istorija će pisati da je Majkl Felps osvojio 8 zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu, čime je postao najuspešniji sportista na OI svih vremena, a da je Milorad Čavić osvojio prvu medalju i to srebrnu za samostalnu Srbiju.

Felps je zvanično pobedio Čavića za jednu stotinku. Iako su mnogi sumnjali u to, osporavali rezultat i tvrdili da je Čavić stigao na cilj pre Felpsa i da je prvi dodirnuo zid, posle svih žalbi, merilac vremena, kompanija “Omega“ je saopštenjem rešila mnoge nedoumice.

"Kod sistema 'tač ped' mora da se razume da ima ogromne, ogromne razlike između dodirnuti i udariti taster. Video je jasan, Čavić je dotakao taster pre Felpsa, ali je klizao kroz vodu, dok je Felps jurio prema tasteru i snažno ga udario pre Čavića", stajalo je u saopštenju.

Nepravda, velika nepravda!

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track