MILORAD ČAVIĆ: Olimpijske igre su CIRKUS! Sportisti se ništa ne pitaju, novac na njihovoj slavi uzimaju drugi! (FOTO)
Foto: Profimedia

BIVŠI PLIVAČ BRUTALAN

MILORAD ČAVIĆ: Olimpijske igre su CIRKUS! Sportisti se ništa ne pitaju, novac na njihovoj slavi uzimaju drugi! (FOTO)

Ostali sportovi -

Nekadašnji srpski plivač Milorad Čavić bez dlake na jeziku izneo je interesatne činjenice vezane za Olimpijske igre.

Pandemija virusa korona zaustavila je sport, a za posledicu je dala i odlaganje Olimpijskih igara prvi put u istoriji. Sportisti su možda prvi put suočeni sa situacijom koja im dugoročno menja raspored i planove, koja ih je naterala da naglo uspore, pa i da stanu.

Odluci o odlaganju Igara u Tokiju tapše i Milorad Čavić, uz napomenu da i te kako razume sportiste koji su prinuđeni da 12 meseci duže čekaju izlaz na borilišta.

foto: Profimedia

"U ovakvoj situaciji sport nije u prvom planu, ali... Ima to „ali“, koji samo sportisti mogu da razumeju. Za njih je to veoma bolno. Ne možete ni da zamislite koliko su se oni žrtvovali. Mnogi od njih su sami morali da izdvajaju sredstva za pripreme, cele porodice su bile uključene u to da bi ostvarili san. Ne bi trebalo ni govoriti da će veliki broj njih i odustati. Tu posebno mislim na iskusnije takmičare. Lako je reći "moram da izdržim još godinu dana", daleko je teže to uraditi", jasan je čuveni srpski plivač u razgovoru za "Sportski žurnal".

On u potpunosti razume da je bioritam sportista poremećen odlukom Vlade Japana i Međunarodnog olimpijskog komiteta.

foto: Profimedia

"Vi se ne spremate za jednu godinu, za jedan mesec, nego za jedan dan u tom mesecu u toj godini. Glavu si namestio za taj, često, jedan minut u kojem želiš da ostvariš snove. I onda ti neko kaže da moraš da čekaš još godinu dana", kaže slavni srpski plivač i otkriva šta je presudilo u odluci organizatora da se takmičenje pomeri.

"Interes i novac. Videli su da se situacija sa virusom korona neće skorije rešiti i da neće biti prihoda. Da nije toliko novca u igri, Tokio bi bez razmišljanja bio otkazan, a ne odložen. Olimpijske igre su postale cirkus. Sportisti koji su najvažniji, najmanje se pitaju. Oni su glavni glumci, sve oči su uprte u njih, a novac na njihovoj slavi uzimaju drugi. Njihovo je samo da slušaju", brutalan je bio Čavić.

(Kurir sport, Sportski žurnal)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja