FORMULA 1 Fernando Alonso: Mogli smo svi da izginemo!
Foto: Reuters

Velika nagrada belgije

FORMULA 1 Fernando Alonso: Mogli smo svi da izginemo!

Ostali sportovi -

Dvostruki prvak ljut na Nemca Nika Hilkenberga koji je izazvao incident

Fernando Alonso pre vremena je završio trku za Veliku nagradu Belgije. Dvostruki svetski prvak u Formuli 1 mogao je da nastrada posle sudara sa Nikom Hilkenbergom, koji je njegov bolid Meklarena lansirao u vazduh. Iako su gledaoci na stazi Spa Frankoršan strahovali za život Španca, on je na kraju prošao bez povreda.

foto: Reuters

Fernando Alonso je dan posle trke izjavio da ne shvata kako je Niko Hilkenberg mogao tako gadno da ga opali. Premda su pre prve krivine svi vozači bili praktično zalepljeni jedan za drugoga, Nemac za upravljačem Renoa učinio je sve kako bi maksimalno zagorčao Alonsu vikend.

Posle teške nesreće u Belgiji trku su ranije završili Alonso i Hilkenberg, ali i Francuz Šarl Lekler.

- Kao i u Belgiji 2012. godine, problem leži u pogrešnoj proceni tačke kočenja. Za to je pre šest godina Grožan dobio trku zabrane. Videćemo šta će biti u ovom slučaju - rekao je Fernando Alonso i dodao:

- Ne mogu da shvatim kako neko može tako teško da promaši na kočenju. Očito je da je Niko ušao u krivinu sa prevelikom brzinom. Na sreću niko nije stradao. Zaštitna oprema spasila je Lekleru glavu od teškog udarca Meklarenovog bolida.

Kurir sport/A. R

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track