SRBIN NASTAVLJA DA OSVAJA EVROPU: Triatlonac Gajo Burić trijumfovao u Turskoj
Foto: privatna arhiva

ČETVRTI PODIJUM U NIZU

SRBIN NASTAVLJA DA OSVAJA EVROPU: Triatlonac Gajo Burić trijumfovao u Turskoj

Ostali sportovi -


Proteklog vikenda u Alanji je održan Evropski kup u triatlonu. U konkurenciji sprint triatlonaca, naš takmičar Gajo Burić je osvojio prvo mesto.

Drugi je bio Hasan Belal iz Egipta, a treći Berkaj Ramiz sa Kipra. Ovo je četvrti podijum u nizu za Burića.

"Trka je počela dobro za mene, plivao sam u vodećoj grupi, na čelu sa turskim, ruskim i danskim takmičarem, ali sam iznenada dobio udarac u stomak, gde sam izgubio vazduh i oko 20 sekundi mi je bilo potrebno da dođem sebi, a oko minut da se vratim u ritam. Plivački segment je bio duži za nekih 100 metara, pa sam uspeo nekako da smanjim razliku, jer mi je plivanje do sada bilo jača strana", rekao je Burić i nastavio:

"Budući da mi je prva grupa odmakla na plivanju, na biciklu sam morao da radim u drugoj grupi sa ruskim, turskim i kiparskim triatloncem. Vukao sam grupu sve vreme, kao najjači takmičar, dok sam tek povremeno dobijao smenu, koja nije bila dovoljno brza, pa sam morao ponovo da preuzimam vođstvo i faktički sam bio na čelu grupe 98 odsto vremena biciklističkog segmenta".

foto: privatna arhiva

Tu nije bio kraj problemima za Burića.

"Staza je u većem delu bila kaldrma i usled potresa i neravnog terena, otkazao mi je zadnji menjač i nisam mogao da koristim sve brzine, a javio se problem i sa kasetom i preskakanjem, a taj problem nije uvek uočljiv. Nažalost, bicikl je bio iznajmljen, pošto još uvek nemam profesionalan drumski bicikl, konkurentan za trkanje, ali je on bio samo naizgled u dobrom stanju. Nadam se da ću taj problem, uz pomoć nekog sponzora, rešiti što pre, kako bih mogao normalno da sa takmičim sa svojim biciklom. Jeste bilo naivno pomalo i od mene, ali nisam imao drugog izbora za ovo reprezentativno takmičenje", dodao je srpski triatlonac.

foto: privatna arhiva

"Na trčanju smo imali dva uspona kod čuvene Crvene kule u Alanji i u ovom segmentu sam uspeo da povratim oko šest pozicija i na kraju ipak, i pored svih problema, ostvarim toliko željenu pobedu. Ambijent je bio izvanredan i puno ljudi nas je bodrilo, a posebno bih se zahvalio grupi turista iz Srbije, koja me je zdušno bodrila tokom cele trke. Na kraju, hvala puno Odeon Travelu, poslovnici Novi Sad, koji su me jedini podržali i omogućili mi idealne uslove za pripreme i takmičenje", zaključio je Gajo Burić.

(Kurir sport, Foto: Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track