KAO KAD BI RONALDU REKLI DA SE NE UKLAPA: Milica Dabović se vraća na teren! Evo zašto će se to desiti u Albaniji
Foto: Starsport©

zapalila instagram

KAO KAD BI RONALDU REKLI DA SE NE UKLAPA: Milica Dabović se vraća na teren! Evo zašto će se to desiti u Albaniji

Košarka -

Troferjna srpska košarkašica Milica Dabović želi da se vrati na parket iz "penzije", a to će se desiti u Albaniji gde će igrati za Fljamuntari. To neće biti prvi put, pošto je Dabovićrva kao jako mlada već neko vreme igrala u toj zemlji.

Pre toga, Milica se obratila se Partizanu i Crvenoj zvezdi, jer je želela da se na teren vrati u Beogradu i ne seli se sa sinom i kućnim ljubimcima.

- Mnogi su me pitali da pišem kolumne o košarci ili ti o situaciji ženske košarke u Srbiji. Smatrala sam da to nije za mene i da u tom trnutku ne želim da ljudi znaju koliko je ona teška, ali sada mislim da je došlo vreme za nešto što mene boli i pogađa, pa bih volela da to podelim sa vama, da, sutra ne kažu, što si toliko dugo ćutala i proglase me ludom kao i mnogo puta do sada - napisala je

Milica na svom Instagram profilu.

Vrata Partizana i Crvene zvezde bila su zatvorena nekadašnjoj reprezentativki Srbije.

- Kada sam u svojoj 36-tog godini pitala Partizan (koji nam je još uvek dužan novac) i Zvezdu (pošto su to dva naša najbolja tima u Srbiji-Beogradu) da igram za njih, jedni su odgovorili da su već napravili tim i da se ne uklapam u koncepciju, a drugi da nemaju buždet i da je trener mlad pa ne znaju kako bih sa njom... Bila sam zatečena i malo u čudu jer, razmišljam, to je isto kada bi Ronaldo pitao da igra, a oni mu kažu, ne uklapaš se ili nisi dovoljno dobar ili ne znam ti ni ja koja glupost bi mogla lakše da se svari.

foto: Printscreedn

Milica je verovala da može još mnogo da pruži i u nacionalnom dresu, sa kojim je osvojila brojne medalje. Ipak, tu je usledio novi šok.

- Nakon svega što mi se izdešavalo htela sam za sebe malo sreće i adrenalina na košarkaskom terenu pred svojim ljudima i to baš kod kuće da olakšam sebi, sinu i našim kučićima da se ne selim ako to baš i ne moram. Podseća me na situaciju kada sam zvala Marinu Maljković koja me samo preko telefona pitala jesam li ja dobar čovek? Došla sam ja u moj Partizan i donela toliko titula, ginula za taj dres za nju, za tim a onda je došao i trenutak kada sam poželela da se vratim u reprezentaciju i zaigram još jednom sa svojom sestrom.

Desilo se da mogu lepo da priđem i razgovaram na tu temu. Od Marine sam odmah dobila odgovor da ne treba da igram košarku i da će me zaposliti da radim kod nje za dve godine jer je dobar covek?! Došla sam kući i pitala sam se, imam li razloga da ne igram košarku? Porodila sam se, želim, nikada se bolje nisam osećala, imam 36 godina nikada se nisam povredila hvala Bogu očuvana sam i hvala tati na tome. Danilović i Divac su se opraštali pa su se opet vraćali i ja znam da je to odluka samo jedne žene...I ne moram ja sutra ni igrati u toj reprezentaciji ali da li zaista mislite da za mene nema tu nikako mesta posle svega sto sam napravila - pita se Milica.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track