CEPA DRVA, TRČI PO ŠUMI, UMESTO TEGOVA DIŽE OVCE... Fjurijev rođak kao Roki Balboa: Evo kako se priprema za borbu života! (VIDEO, FOTO)
Foto: Instagram

MA KAKVA TERETANA

CEPA DRVA, TRČI PO ŠUMI, UMESTO TEGOVA DIŽE OVCE... Fjurijev rođak kao Roki Balboa: Evo kako se priprema za borbu života! (VIDEO, FOTO)

Ostali sportovi -

Mladi britanski bokser Hiri Fjuri, inače rođak bivšeg šampiona sveta Tajsona Fjurija, ima izuzetno neobične metode pripreme za meč.

24-godišnji Britanac u subotu će se u Bugarsoj boriti protiv Kubrata Puleva za ulogu izazivača Entoniju Džošui. Ovo je najvažnija borba u dosadašnjoj karijeri za mladog Fjurija i za nju se sprema na poseban način.

Fjurija ne zanimaju teretane, moderne spravice... Iako je vrhunski sportista i profesionalac rešio je da se sprema na tradicionalan način, kao što se radilo u eri njegovog oca, dede...

Njegov otac i trener Piter, koji je ranije trenirao i Tajsona Fjurija, sprema sina za važan meč. Odveo ga je na selo, da trenira u prirodnom okruženju. Tako mladi bokser za vežbe snage cepa drva, a umesto tegova potiže domaće životinje koje mu se nađu pri ruci.

"Trčanje u prirodi ima svoje prednosti, mislim da previše boraca koristi pokretne trake. Koristimo ih i mi ako je oluja, ali devet od deset puta smo u prirodi. Za boks je mentalna snaga jednako važna kao i fizička, pa je dobro imati svež vazduh u plućima da mozgu šalje dobre signale", rekao je otac mladog boksera.

Fjuri je britanski šampion u teškoj kategoriji, dobio je 21 od 22 profesionalne borbe i samo mu Bugarin stoji na putu do prilike da odmeri snage sa svetskim šampionom Entonijem Džošuom.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track