SRETENJSKI TURNIR U ŽITORAĐI: Orlići pobedili Kuršumliju i podigli pehar
Foto: privatna arhiva

LEPA TRADICIJA

SRETENJSKI TURNIR U ŽITORAĐI: Orlići pobedili Kuršumliju i podigli pehar

Ostali sportovi -

Sretenjski rukometni turnir koji se u prethodna dva dana igrao u Žitorađi je utakmicom između kadeta Srbije i RK Kuršumlija zvanično završen u nedelju uveče.

Najbolji su bili oni od kojih se to i očekivalo, a to su kadeti Srbije koji su u finalu pobedili rezultatom 30:28.

Predvođeni raspucanim Danilom Radovićem i pred golom raspoloženim Darkom Stošićem, "orlići" rezultatsku prednost nisu ispuštali do kraja. Stošić je za 60 minuta zabeležio 16 intervencija, a Radović postigao 8 golova, pa je uz Vanju Nikolića koji je na ovom meču dao 6 bio najraspoloženiji od reprezentativaca.

Kod Kuršumlije po 5 golova su postigli Mitić, Milutinović i Hadžić.

foto: privatna arhiva

Tokom celog turnira videla se pre svega tehnička nadmoć kadeta Srbije u odnosu na ostale učesnike, kao i zavidna fizička sprema. Imajući u vidu da je reč o momcima rođenim posle 2000. bilo je malo iznenađujuće da fizički pariraju mnogo jačim protivnicima.

U borbi za treće mesto od ekipe Žitorađe bolji je bio Topličanin rezultatom 34:26. Prokupčani su od samog starta bili bolji, a Žitorađani koji su u okrnjenom sastavu nastupali na turniru su pružili dobar otpor, ali i šansu mladim igračima pa je svoj prvi seniorski gol postigao i Andrija Ranđelović momak rođen 2005. godine.

foto: privatna arhiva

Kod rukometašica Žitorađa je poražena od Prokuplja rezultatom 31:29. Ono što je bilo evidentno sve vreme i tokom oba meča Žitorađanki na turniru, jeste bezidejnost u igri i kreaciji napada ekipe Vladimira Antanaskovića, te tako možemo reći da ovakav rezultat nije neočekivan. Obe ekipe iz Žitorađe turnir završile sa po 2 poraza.

Međutim, svakako najiščekivaniji trenutak večeri bilo je finale u kome su od početka dominirali ”orlići”. Selektor rukometne reprezentacije Srbije Aleksandar Radosavljević izjavio je da je ovaj turnir došao u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo koje ove momke očekuje u avgustu u Makedoniji, ono što je posebno istakao da je zadovoljan formom igrača kao i partijama nekoliko debitanata kojima je ovo prvo okupljanje. Radosavljević je dodao da uz još 7,8 imena koja ovog vikenda nisu bili u Žitorađi, ovih 16 momaka će činiti kostur reprezentacije za to Svetsko prvenstvo.

foto: privatna arhiva

Ipak ovaj svojevrsni rukometni spektakl kao da nije bio baš toliko spektakularan i primamljiv publici u Žitorađi, te tako na turniru se mogao videti najmanji broj Žitorađana na tribinama.

Srđan Pilović, predsednik SSOŽ poručio je da i ovaj turnir već sad postaje tradicionalan i da će kao takav biti još jedan reprezent Žitorađe.

Pehare i zahvalnice učesnicima turnira je uručio doktor rukometa Saša Marković.

(N. Tonić, Foto: privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track