SPORTSKE IGRE MLADIH: Priboj debitovao, Novi Pazar uvek perfektan
Foto: Sportske Igre Mladih

SPORTSKE IGRE MLADIH: Priboj debitovao, Novi Pazar uvek perfektan

Ostali sportovi -

Novi Pazar, grad koji je uz Igre od samog njihovog osnivanja u Srbiji, potvrdio je da su Igre domaće u ovom gradu.

Sportske igre mladih Srbije napravile spektakle u Kuršumliji i Sokobanji!

Novopazarci su nadaleko poznati kao sjajni saradnici, što se moglo videti i ovog puta na otvaranju Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u prepunoj dvorani Rekreacionog centra Pendik. Domaćini Igrama bili su Dejan Kulundžić (zamenik gradonačelnika Novog Pazara) i Nermin Zećirović (koordinator Igara za Novi Pazar. A dvorana Pendik, je bila mala da primi sve zainteresiovane, pa je tako deo roditelja morao da ostane napolju, kako bi sva deca uživala u paljenju plamena i spektaklu koji se odigrao. Promoteri Igara u Pazaru su bili Šerif Gurdijeljac (šampion sveta u boksu u najcenjenijoj verziji IBF) i Sedad Bukvić (vicešampion sveta u kik boksu).

foto: Sportske Igre Mladih

– Igre su ponosne na Novi Pazar, na decu, i na saradnju sa predstavnicima grada Novog Pazara i na sve ove divne ljude, koordinatore i stručnjake u sportu, koji su savesno i vredno radili da bi deca mogla da se takmiče, druže i uživaju u svim onim blagodetima i vrednostima koje Igre donose. Ponosni smo i na to što nosimo ime Dunav osiguranje u okviru svog imena ove sezone, jer slogan našeg generalnog sponzora kaže „Prijatelj ostaje prijatelj”. Upravo taj slogan oslikava naš odnos sa ovim gradom. Novi Pazar je bio i ostao naš prijatelj i naše prijateljstvo je iz godine u godinu sve jače – rekla je Ivana Jovanović, koja je po završetku Igara priznanje za doprinos razvoju Igara uručila Dejanu Kulundžiću, zameniku gradonačelnika Novog Pazara zaduženom za oblast sporta.

foto: Sportske Igre Mladih

Emir Mehmedović, direktor Sportskog saveza Novog Pazara po završetku ceremonije dao nam je izjavu.

Od osnivanja smo uz Igre i svake godine probijamo rekorde po broju učesnika u našem gradu. Deca vole sport, a Sportske igre mladih u Novom Pazaru su posebno omiljene, zato što na njima mogu da učestvuju svi, a cilj je druženje, cilj su osmesi, a ne samo pobeda – istakao je Mehmedović.

Baklju je, praćena burnim aplauzom i višeminutnim ovacijama prisutnih, unela Hena Kurtagić, odbojkašica OK Novi Pazar i reprezentativka Srbije, za koju se interesuju poznati domaći i inostrani klubovi.

foto: Sportske Igre Mladih

Priboj je u sredu 12. juna bio centar regije, kada je sport mladih u pitanju. Po prvi put Sportske igre mladih odrane su u ovom gradu. Preko 2.000 dece iz ovog grada, ali i drugih mesta bilo je na pektakularnom otvaranju Igara, na otvorenom. Pisutne su pozdravili Boris Mrdović (predsednik Skupštine opštine Priboj), Ivana Jovanović (predsednica SIM Srbije) i Filip Komarica (predsednik Sportskog saveza Priboj), koji su sa predstavnicima opštine i SIM Srbije i otvorili manifestaciju, o kojoj se danima priča u ovom multietničkom gradiću. A kada je baklju ka bini poneo Benjamin Kokor, atletičar i fudbaler prvog razreda OŠ Vuk Karadžič, krenule su ovacije, usledio je vatromet i Igre su otvorene.

- Zadovoljstvo mi je kada vidim ovoliko nasmejane dece u Priboju, gradu otvorenog srca i gradu dobrih ljudi. Danas sa vama mladima Priboj pokazuje svoju snagu, svoju budućnost. Igrajte se, družite i na sportskom terenu pokažite pre svega fer plej – istakao je Boris Mrdović, čelnik ovog lepo grada.

Posebnu zahvalnost organizatori upućuju Vladi Republike Srbije, sponzorima kompaniji Dunav osiguranje, kompaniji Coca Cola, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS, Podravki Srbije i Naftnoj industriji Srbije, bez čije pomoći ne bi mogle da se organizuju ovako dobre Igre, za decu Srbije.

foto: Sportske Igre Mladih

Pobednici u sportovima koji su bili na programu Igara u ova dva grada obezbedili su plasman na Državno finale, koje startuje 22. jula u Beogradu. Oni će se sa pobednicima iz još 23 grada takmičiti za mesta koja besplatno vode na Međunarodno finale u Spolit, gde će se srpski predstavnici družiti i nadmetati sa vršnjacima iz Hrvatske i BiH.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track