VRATIO SE U KRAGUJEVAC: Nebojša Toholj napustio šampiona i otišao u Radnički
Foto: kvkradnicki.com

VATERPOLO TRANSFER

VRATIO SE U KRAGUJEVAC: Nebojša Toholj napustio šampiona i otišao u Radnički

Ostali sportovi -

Dosadašnji vaterpolista Šapca Nebojša Toholj potpisao je za Radnički iz Kragujevca.

"Imao sam pregovore i oko ostanka u Šapcu, ali kada je pred kraj sezone usledio poziv od Radničkog, nisam se dvoumio. Želeo sam da se vratim, jer znam kako se radi u klubu, kakva je uprava i kakav je odnos prema igračima. Uroš Stevanović je veoma dobar trener, znam ga još iz mladjih selekcija, kao i iz mog dvogodišnjeg boravka u Radničkom. Ljudi u klubu, treneri, uprava i celokupan odnos prema meni i ostalim igračima, bili su razlog što sam se vratio", rekao je Toholj, navodi se u saopštenju kluba.

Toholj se posle tri sezone vratio u kragujevački klub. On je kao junior stigao iz novosadske Vojvodine i tokom dvogodišnjeg boravka u klubu dobio je šansu kod trenera Uroša Stevanovića, posle čega je debitovao i za seniorsku reprezentaciju Srbije. Potom je po sezonu igrao za Partizan, Crvenu zvezdu i Šabac, a sa crno-belima i Šapčanima osvojio je duple krune.

Sa iskusnim Nikolom Tomaševićem i juniorskim reprezentativcem Matejom Đorđevićem, Toholj će činiti centarski trio Radničkog.

"Ekipa se mnogo promenila u odnosu na moj prethodni period u Kragujevcu, ali igrao sam sa većinom mladjih igrača koji su tada povremeno ulazili u prvi tim, kao i sa novim pojačanjima. Dobro ih poznajem i siguran sam da ću se lako uklopiti. Nadam se da ću kroz rad sa Urošem mnogo napredovati i da ću se prikazati u što boljem svetlu", naveo je on.

Radnički će ove sezone igrati u četiri takmičenja.

"Očekujem da budemo konkurentni za oba domaća trofeja i mislim da uz veliki rad i trud možemo da dodjemo do prvog mesta. Verujem da imamo šansu da se plasiramo u Regionalnu A1 ligu i da doguramo što dalje u LEN kupu. Mlada smo ekipa i mislim da možemo da napravimo mnogo", rekao je Toholj.

(agencije, Foto: VKV Radnički)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track