SNAGATOR: Dušan Savić pobednik na IPF Bench Press Classic-u!
Foto: Dušan Savić

MAJSTOR

SNAGATOR: Dušan Savić pobednik na IPF Bench Press Classic-u!

Ostali sportovi -

Reprezentativac Srbije u bodibildingu Dušan Savić (28) iz Prokuplja osvojio je danas prvo mesto na takmičenju IPF Bench Press Classic u Svrljigu, koje je održano u sklopu manifestacije “Belmužijada”.

Dušan Savić je u kategoriji seniora do 93 kilograma ubedljivo pobedio i još jednom pokazao svoju dominaciju nad protivnicima.

Sa svojih 87 kilograma težine, podigao je 175 kg iz benča što potvrđuje njegovu utreniranost, naporan rad koji ulaže u treninge i pripreme za takmičenja kao i nepobedivost u ovoj kategoriji. Kroz par dana, tačnije 07. Avgusta proslaviće svoj 29-ti rođendan.

Podsećanja radi, Savić je u bodibildingu višestruki državni šampion u svim federacijama, treći na Balkanu i peti na “Mr Universe”.

Takođe, Savić je u benčpresu višestruki državni šampion, drugi na Balkanu i treći u Evropi.

To ga ujedno čini jedinstvenim sportistom na ovim prostorima koji se veoma uspešno takmiči u dva sporta (BodyBuilding i Powerlifting). “Sjajan je osećaj kada pobedite na ovako jakom takmičenju. Predlažem svima da se usude da sanjaju svoje ciljeve, da veruju bez sumnje u to, odlučno idu napred, jer će mnogi pokušati da vas zaustave, budite motivisani jer uspeh je samo tako zagarantovan.” Kako Dušan kaže, ova dva sporta, powerlifting i bodybuilding, su direktno povezani sa našom urođenom težnjom da budemo jaki i spremni da prevaziđemo sve poteškoće i kao takvi su daleko prirodniji, jer izviru iz kolektivnog sećanja celokupne civilizacije, znači, imaju veoma duboke korene u našim istinskim težnjama. “U poslednje vreme aktivno se bavim i trenerskim poslom jer sam i licencirani fitness trener i dosta sam posvećen klijentima.

Jako je popularna online saradnja preko interneta, gde me svi zainteresovani polaznici mogu kontaktirati putem Instagram naloga dusan.savic990 i pronaći više informacija na mom vebsajtu dusansavic.com ”.

Dušan iza sebe ima 37 takmičenja i 35 osvojenih medalja, od kojih 19 zlatnih, 8 srebrnih i 8 broznanih.

Za sebe kaže da je za uspeh potrebno imati jasnu viziju šta želite od sebe, jer čast neće zavisiti od toga odakle dolazimo nego kuda idemo.

Držite noge čvrsto na zemlji, a pogled usmerite ka zvezdama.

“Mrva si u Svemiru, a ipak je on ceo u tebi. Živi, juče, danas i svaki sledeći dan je tvoj”. kaže Dušan.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track