ORLOVI STALI NA KORAK OD OLIMPIJSKE VIZE: Odbojkaši Srbije lako poraženi u Bariju od domaćina Italije!
Foto: Fivb

šteta

ORLOVI STALI NA KORAK OD OLIMPIJSKE VIZE: Odbojkaši Srbije lako poraženi u Bariju od domaćina Italije!

Ostali sportovi -

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije nije večeras uspela da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, pošto je u Bariju u utakmici trećeg kola Grupe C Interkontinentalnih kvalifikacija izgubila od Italije sa 0:3 u setovima (16:25, 19:25, 19:25).

Srbija će imati još jednu šansu da se plasira na olimpijski turnir, pošto će se u januaru 2020. godine odigrati pet Kontinentalnih turnira sa kojih će pobednici izboriti plasman u Tokio.

Srbija je na turniru u Bariju pobedila Australiju sa 3:1 i Kamerun sa 3:0. Italija je bila bolja od Kameruna (3:0) i Australije (3:2).

Koliko se srpski tim mučio u napadu govori i činjenica da nijedan igrač nije imao dvocifren učinak. Najefikasniji bio je Marko Ivović sa sedam poena, dok su po šest upisali Uroš Kovačević i Srećko Lisinac.

Italijane je do Tokija predvodio Ivan Zajcev sa 13 poena, dok je Osmani Huantorena stao na osam.

Olimpijske igre održaće se od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine u Tokiju.

Osim domaćina Japana, na olimpijski turnir plasirali su se Argentina, Poljska, SAD, Rusija, Brazil i Italija, a igraće i pet ekipa pobednica Kontinentalnih kvalifikacija iz Evrope, Afrike, Azije, Južne Amerike i Severne, Centralne Amerike i Kariba.

Srbija će imati priliku da popravi utisak u nekom od narednih kvalifikacionih turnira, čije lokacije još uvek nisu poznate. Ono što se zna jeste da će se taj kontinentali turnir igrati u januaru, a da će Orlovima potencijalni protivnici biti Francuzi, Slovenaci, Bugari... Srpske odbojkaše takođe uskoro očekuje i Evropsko prvenstvo.

Podsetimo, Orlovi nisu učestvovali na prethodnim Igrama u Riju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track