Terzić prozvao odbojkašice za OI u Londonu
Foto: KURIR

pod srpsku zastavu

Terzić prozvao odbojkašice za OI u Londonu

Ostali sportovi -
Najbolje odbojkašice Srbije igraće na olimpijskom turniru u B grupi sa selekcijama Kine, SAD, Južne Koreje, Brazila i Turske

BEOGRAD - Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić saopštio je sastav tima koji će igrati na Olimpijskim igrama u Londonu. Na spisku Terzića našla se i povratnik u reprezentaciju Ivana Đerisilo, a otpala je povređena Tijana Malešević.

Boje Srbije na predstojećim Igrama braniće sledećih 12 odbojkašica.

Tehničari: Maja Ognjenović (Modena, Italija), Bojana Živković (Voleri Cirih, Švajcarska)

Korektori: Jovana Brakočević (Marvelous, Japan), Sanja Starović (Rabita Baku, Azerbejdžan)

Libero: Suzana Ćebić (Zul, Nemačka)Blokeri: Nataša Krsmanović (Rabita Baku, Azerbejdžan), Milena Rašić (Kan, Francuska), Stefana Veljković (Asistel Novara, Italija)

Primači: Jovana Vesović (Konstanca, Rumunija), Brankica Mihajlović (Volero Cirih, Švajcarska), Ivana Đerisilo (Urbino, Italija), Jelena Blagojević (Urbino, Italija)

Najbolje odbojkašice Srbije igraće na olimpijskom turniru u B grupi sa selekcijama Kine, SAD, Južne Koreje, Brazila i Turske.

Takmičenje otvaraju utakmicom protiv Kine 28. jula, a zatim slede mečevi protiv Južne Koreje (30. jula), Turske (1. avgusta), SAD (3. avgusta) i Brazila (5. avgusta). Reaprezentacija Srbije putuje u London u utorak ujutro u osam sati.

Učesnici A grupe su Japan, Alžir, Rusija, Velika Britanija, Italija i Dominikanska Republika.

Pored muške i ženske reprezentacije, Srbiju će na Olimpijskim igrama u Londonu predstavljati i predsednik nacionalnog odbojkaškog saveza i potpredsednik Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB) Aleksandar Boričić.FIVB je delegirala Boričića za direktora takmičenja na odbojkaškim turnirima Olimpijskih igara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track