PLAVI KRUG, OSMI PUT: Dođite da trčimo za osobe obolele od dijabetesa! (FOTO)
Foto: Plavi krug

Ajmo, ajde svi na Adu

PLAVI KRUG, OSMI PUT: Dođite da trčimo za osobe obolele od dijabetesa! (FOTO)

Ostali sportovi -

Svaki pretrčan kilometar, bilo na maratonskoj ili Trci podrške posvećen je onima koji boluju od bolesti koja je sve učestalija.

Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda "Plavi krug" organizuje osmi maraton i trku podrške osobama obolelim od ove učestale bolesti.

Trke će biti održane u nedelju na Adi Ciganliji. Start maratonske trke je u 10, a trke podrške u 12 časova ispred Bandžija na popularnom beogradskom moru. Zanimljivo je da je iz godine u godinu interesovanje za ovaj događaj, koji se održava u okviru obeležavanja predstojećeg Svetskog dana dijabetesa, sve veće, pa tako ove godine ima 800 prijava iz cele Srbije, ali i Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Svaki pretrčan kilometar posvećen je osobama obolelim od dijabetesa!

Treba istaći i da je Trka podrške otvorena za sve koji žele da podrže osobe koje žive sa ovim zdravstvenim problemom. Dužina kruga je 7.700 metara, a trka se može preći šetanjem, trčanjem ili na rolerima. Na ovaj način podsećamo javnost koliko su fizička aktivnost i zdrav način života važni u sprečavanju pojave dijabetesa kao i u dobroj regulaciji.

foto: Plavi krug

Ono po čemu je ovaj maraton poseban, je to što pored sportista i rekreativaca, na maratonskoj trci učestvuju i osobe koje imaju dijabetes i koje će zajedno sa ostalim maratoncima istrčati 42,195km i na taj način, na ličnom primeru, pokazati da ne postoje granice u životu sa dijabetesom.

Medicinska pomoć će biti obezbeđena duž čitavog kruga, uz prisustvo aktivista Crvenog krsta Novi Beograd i ekipe Hitne pomoći Bel Medica. Na usputnim punktovima za osveženje će biti raspoređeni volonteri koji će meriti nivo šećera u krvi.

Bolji način da provedete nedeljno prepodne zaista ne možemo da zamislimo, a organizatori pozivaju sve sugrađane da se u nedelju pridruže ovoj velikoj sportskoj manifestaciji i podrže osobe sa dijabetesom ali i učestvuju u podizanju svesti o važnosti fizičke aktivnosti i brige o svom zdravlju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track