Najnovije vesti

NENAD BOROVČANIN NAJAVLJUJE SPEKTAKL: "Zlatna rukavica" je centar evropskog boksa!
Foto: Dragana Udovičić

SJAJNO!

NENAD BOROVČANIN NAJAVLJUJE SPEKTAKL: "Zlatna rukavica" je centar evropskog boksa!

Ostali sportovi

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BŠ) Nenad Borovčanin izjavio je danas da je predstojeća "Zlatna rukavica" u Pančevu najvažniji kontrolni turnir za sve boksere iz Evrope uoči kvalifikacija za Olimpijske igre.

"Kvalifikacije će se održatu u Londonu krajem marta 2020. i zato će svi u Pančevo doći u najjačim sastavima. Selektor Bokserske reprezentacije Srbije Milan Piperski na pripremama je imao širi spisak reprezentativaca, sada sledi izbor za takmičenje onih koji su najbolji i najspremniji u ovom trenutku i koji će predstavljati Srbiju u Pančevu, dok će ostatak boksovati ispred klubova. "Zlatna rukavica" ujedno je i kvalifikacioni turnir za sve naše selekcije za sve pripreme i takmičenja koja slede, od prvenstva Balkana u Turskoj do kvalifikacija za Olimpijske igre", izjavio je Borovčanin na konferenciji za medije u Pančevu.

Prestišni međunarodni turnir u boksu, koji ove godine slavi 62. rođendan okupiće 97 boksera iz 21 zemlje i opšti je utisak da je najjači u poslednje dve decenije.

Najpoznatije ime biće Italijan Klemente Ruso (dva puta olimpijsko srebro, dva puta šampion sveta, jednom šampion evrope i mediterana).

Turnir se održava od 28. do 30. novembra, kada su na programu finalne borbe.

Trofej brani kapiten selekcije Srbije Vladan Babić, koji je bio najbolji prošle godine u Nišu.

Kurir sport / Tanjug 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...