Najnovije vesti

MNOGO SMO JAKI: Rukometašice u japanskoj školi, đaci skandirali Srbiji! (VIDEO)
Foto: RSS

PRELEPO

MNOGO SMO JAKI: Rukometašice u japanskoj školi, đaci skandirali Srbiji! (VIDEO)

Ostali sportovi

Ženska rukometna reprezentacija Srbije iskoristila je slobodan dan na šampionatu sveta u Japanu za posetu lokalnoj školi.

U organizaciji domaćina, srpska ekspedicija na Svetskom prvenstvu posetila je školu "Žinmin Taikukan", gde su je dočekali razdragani učenici, ljubazno školsko osoblje na čelu sa direktorom i predsednikom opštine, kao i mali rukometaši i rukometašice iz tri lokalna kluba.

Devojke i stručni štab dočekani su u špaliru u kome su mali Japanci uzvikivali "Zdravo" i "Srbija".

Devojke su se predstavile simpatičnoj deci Japana, a zatim i odradile i animaciju u školskoj sali, posle koje je usledila i rukometna utakmica sa klincima i klincezama iz klubova.

"Imali smo sjajan doček, špalir, svi đaci su naučili da kažu "zdravo". Tako je bilo i 1997. godine kada sam ovde bio na Svetskom prvenstvu sa muškarcima. Ova deca će doći da navijaju za nas, ovo je jako lep prizor. Verovatno smo i prvi stranci koje su videli u životu", rekao je selektor Ljubomir Obradović.

Na njegove reči nadovezala se reprezentativka Dijana Števin.

"Presrećne smo kada možemo da dođemo i da pokažemo ono Što znamo pred decom. Nema ništa lepše. Deca su nam poručila da idemo do kraja, da se borimo i pobeđujemo. Najvažnije su pobede", rekla je srpska rukometašica.

Deca su spremila i prigodne poklone za reprezentativke, koje su ispratili do samog autobusa uzvicima "Srbija, Srbija" i porukom "Hvala! Dajte sve od sebe!

Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...