VELIKA ČAST: Jovana Jovović najmlađa debitantkinja u timu rukometašica Srbije
Foto: Rukometni Savez Srbije

RUKOMET

VELIKA ČAST: Jovana Jovović najmlađa debitantkinja u timu rukometašica Srbije

Ostali sportovi -

Rukometašica Srbije Jovana Jovović na meču protiv Angole na startu Svetskog prvenstva u Japanu, postala je najmlađa debitantkinja u istoriji reprezentacije na velikim takmičenjima.

Izabranice Ljubomira Obradovića juče su na otvaranju SP pobedile Angolu 32:25, a 17-godišnja Jovović, koja će 4. decembra proslatiti punoletstvo, odigrala je nekoliko minuta kojim se upisala u istorju nacionalnog tima.

"Ovo je velika čast za mene. Želim da se zahvalim celom stručnom štabu što su mi ukazali priliku da budem deo našeg tima na Svetskom prvenstvu. Nadam se da ću se pokazati dobro i iskoristiti priliku", rekla je Jovović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Dosadašnja rekorderka bila je Dragana Cvijić, koja je na Evropskom prvenstvu 2008. godine u Makedoniji nastupila sa 18 godina i osam meseci.

"To ne može da ne prija. Znači mi jako puno na planu samopouzdanja. Selektor, treneri i devojke mi puno toga olakšavaju i čine da nemam tremu i da ne osećam veliki pritisak kao mlada igračica. U ovakvoj ekipi je lako biti najmlađi. Ne osećam teret, sve je kako bi trebalo da bude".

Selektor Ljubomir Obradović istakao je da mlada rukometašica iz Crvenke može da bude predvodnik nove generacije srpskog rukometa.

"Jovanu pratimo kroz trenažne centre koje organizujemo. Ona je baš, baš fini potencijal. Sada od tog potencijala treba izbrusiti pravu reprezentativku. Evo joj šansa da ona bude predvodnik jedne nove genracije devojaka u Srbiji koje će da nastave da igraju rukomet na visokom nivou", rekao je Obradović.

Srbija naredni meč u grupi A igra u noći između nedelje i ponedeljka od 3.30 protiv Kube.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track