NISAM SLEPLJEN ZA FOTELJU, ALI NE DAM OSTAVKU: Predsednik rukometnog saveza Srbije otvorio dušu Kuriru
Foto: Beta/Branislav Božić

Krah

NISAM SLEPLJEN ZA FOTELJU, ALI NE DAM OSTAVKU: Predsednik rukometnog saveza Srbije otvorio dušu Kuriru

Ostali sportovi -

Još sam na Evropskom prvenstvu, pa tek kad se vratim u Beograd, o svemu ćemo razgovarati, kaže Božidar Đurković

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković ne pomišlja na ostavku iako posle kraha na Evropskom prvenstvu to od njega traže mnogi ugledni bivši reprezentativci.

Zvanično najbolji rukometaš Evrope Petar Nenadić kaže da će igrati za Srbiju ukoliko odu čelnici Saveza i dođe novi selektor, a žestoke prozivke na Đurkovićev račun uputili su još mnogi.

- Svako ima svoj udeo krivice, od predsednika, pa nadalje. Da li sam spreman da podnesem ostavku, pa niko nije slepljen za fotelju. Ja znam šta sam uradio za srpski rukomet poslednjih deset godina. Ozbiljan sam čovek i spreman sam da pogledam svakog u oči - između ostalog je za Kurir rekao Đurković.

foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Prvi čovek srpskog rukometa ne krije da još nije analizirao igru i rezultate reprezentacije na Evropskom prvenstvu:

- Još sam na šampionatu i pravo da vam kažem, neću da rešavam stvari preko telefona s ljudima iz Upravnog odbora i Nenadom Peruničićem. Ono što sad mogu da kažem jeste da ćemo sesti za sto kad se budem vratio u Beograd i razgovarati o svemu, a nakon toga ćemo odlučiti šta ćemo da radimo. Svestan sam da je javnost razočarana ispadanjem naših rukometaša u prvom krugu.

Prvi čovek Saveza svestan je da se rukomet poslednjih dana pominje u negativnom kontekstu, ali da to baš i nije tačno.

- Verujte da 90 odsto tih stvari ne stoji kako su plasirane u javnosti. Ima i niz uvreda, ali ima i stvari koje treba da se poprave. Pojedinci, koje neću da navodim i kojima neću da odgovaram, sami su doprineli da taj rukomet bude na takvom mestu i poziciji - zaključio je Đurković.

Kurir / M. N.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track