MISTERIJA STARA 18 GODINA: PIJAN je igrao finale AO a svi su gledali u 3 zgodne devojke koje je smestio u svoju ložu
Foto: AP

hit priča

MISTERIJA STARA 18 GODINA: PIJAN je igrao finale AO a svi su gledali u 3 zgodne devojke koje je smestio u svoju ložu

Tenis -

Prošlo je 18 godina a još nije otkriveno ko su bile plavuše u loži Marata Safina, dok je tada kružila teorija da ih je iznajmio, platio im avion i doveo ih u Melburn u luksuznu vilu.

Iako je svojevremeno bio prvi reket sveta, za njega kažu da bi uradio mnogo više u svojoj karijeri da je bio u potpunosti koncentrisan samo na tenis i da ga nisu pratile određene kontroverze!

foto: Printskrin: Youtube/Australian Open TV

Pogađate, u pitanju je Marat Safin - nekadašnji ruski teniser i čovek koji sada obavlja funkciju selektora reprezentacije svoje zemlje. Reprezentacije koja je nedavno poražena od Srbije u polufinalu ATP Kupa.

Safin je 2002. godine imao veliku priliku da protv Šveđanina Tomasa Johansona osvoji Australijan open. Bio je veliki favorit, ali je na kraju poražen u četiri seta. Iako je vodio sa 1:0.

Mnogi su razlog Safinovog neuspeha pronašli u njegovoj loži, odnosno osobama koje su tamo sedele. Dok su drugi igrači tamo dovodili žene i decu, Rus je ''postavio'' tri atraktivne plavuše na ivici punoletstva.

"Morate da priznate da sam imao veoma lepu podršku na tribinama - rekao je Rus tada na konferenciji.

Safin ih je nazvao ''porodica'' prilikom izjava koje je davao posle finala. Tokom istog su često privlačile pažnju muškog dela populacije, a do današnjeg dana nije okriveno ko su one bile.

Zanimljivo je i to da pomenute devojke nikada više nisu viđene u njegovom društvu, a jedna od teorija koja je tada bila najrasprostranjenija glasila je da ih je Safin praktično iznajmio, odnosno dovezao avionom čak iz Rusije u vilu koju je uzeo samo za njih.

foto: Printskrin: Youtube/Australian Open TV

Safinov nekadašnji kolega Danijel Kelerer, koji je 2011. izbačen iz tenisa zbog nameštanja mečeva, svojevremeno je izjavio i da je Rus pijan igrao to finale.

"Pio sam alkohol tokom cele moje karijere, ali prvi put tek sa 24. godine. Tada sam video Safina kako pije pre finala AO. Pomislio sam da ako ja ne mogu trezan da se pomerim sa 150. mesta, a on pijan igra finale, onda alkohol i nije tako loš - rekao je Austrijanac i dodao:

"Safin je toliko bio pijan i noć pre, kao da je slavio rođendan. Ili kao da je već proslavio osvajanje Australijan opena."

Upravo ta žurka noć pre je povezivana sa pomenutim devojkama koje su navodno stigle iz Rusije. Safin je na kraju ostao samo na dva gren slema - US Open 2000. i AO 2005. godine.

Tokom karijere je osvojio 15 turnira i ukupno je zaradio 12 miliona evra.

C. zvezda - Alba

Žalgiris je u sredu prekinuo uspešan niz Zvezde, ali crveno-beli već večeras (19.00) imaju šansu za popravni pošto im u goste stiže Alba, i pobeda bi šampionu ABA lige mnogo značila u borbi za TOP 8. Kvota na keca je 1,55, dok je dvojka 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Alba.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track