Arunovićeva sedma u finalu

Finale vazdušni pištolj

Arunovićeva sedma u finalu

Ostali sportovi -
Arunovićeva je iz kvalifikacija prošla kao peta sa 385 pogođenih krugova, u finalu je osvojila 98,5 i ukupno imala 483,5

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović zauzela je sedmo mesto na Olimpijskim igarama u disciplini vazdušni pištolj, sa 483.5 krugovadok je Bobana Veličković bila 22. u kvalifikacijama.

Arunovićeva je iz kvalifikacija prošla kao peta sa 385 pogođenih krugova, u finalu je osvojila 98,5 i ukupno imala 483,5. Zlatnu medalju osvojila je Kineskinja Venćun Guo sa 488,1 poenom, srebrnu Francuskinja Selin Gobervil sa 486,6, a bronzanu Olena Kostevič iz Ukrajine, koja je imala isti broj bodova kao i drugoplasirana. U istoj disciplini učestvovala je i Bobana Veličković, koja je takmičenje na Olimpijskim igrama u Londonu završila na 22. mestu.

Prvu medalju za Srbiju na Igrama u Londonu osvojio je upravo strelac Andrija Zlatić, koji je juče bio treći u finalu discipline 10 metara vazdušni pištolj. Andrea Arsović i Ivana Maksimović, takođe juče, nisu uspele da prođu kvalifikacije u gađanju vazdušnom puškom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track