Uživo: Đoković pobedio Fonjinija

Tenis

Uživo: Đoković pobedio Fonjinija

Tenis -
Posle višečasovne pauze meč je nastavljen

Organizatori Olimpijskih igara u Londonu su zbog kiše odložili početak današnjih mečeva 1. kola teniskog turnira na Vimbldonu, a Novak Đoković igra meč protiv Italijana Fabija Fonjinija, koji možete pratiti OVDE.

Drugi teniser na svetskoj rang listi u nedelju bi trebalo da igra i u paru sa Viktorom Troickim. Njihov meč protiv Šveđanina Johana Brunstroma i Roberta Lišteda .

U dublu je predviđeno da danas igraju i Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić protiv Slovaka Martina Kliža i Lukasa Lacka. Taj meč zakazan je za, takođe, 18.30.

Tekstualni prenos meča Đoković Fonjini.

Treći set

Đoković je ekspresno dobio i treći set identičnim rezultatom kao i drugi 6:2

Drugi set

Fonjini je iz taj-brejka izašao kao pobednik u prvom setu (9:7), da bi Novak ekspresno izjednačio u setovima, jer je drugu deonicu rešio u svoju korist 6:2.

Prvi set

6:7 - U prva dva poena, nijedan teniser nije napravio mini brejk, a na drugoj promeni servera Italijan vodi 2:1. Novak je malo nervozan, ali se stiče utisak da iako mnogo greši vlada situacijom. Greške se nižu i Novaka čude, a na promeni strana niko nema prednost.

Jedanaest poena je odigrano, a još uvek nema mini brejka. Fonjini ima set loptu. Novak je odigrao dobar poen i izjednačio na 6:6 ima još jedan servis. Dobar servis i posle nešto manje od pola časa, Novak ima novu priliku da osvoji prvi set. Ne vredi... greške ne staju, a pljusak na 7:7 u taj brejku šalje igrače na pauzu.

Posle nekoliko časova pauze Italijan je u nastavku uzeo prva dva poena i posle 7:9 u taj brejku poveo sa 1:0 u setovima.

6:6 - Posle dvanaest gemova igra će se taj brejk.

4:3 - U osmom gemu Novak je došao do 15:40 i dve prilike za brejk. Iskoristio je prvu i sada servira za osvajanje prvog seta.Umesto da osvoji set Đoković je dozvolio rivalu da se vrati u set 5:4. Italijan maksimalno koristi greške drugog tenisera sveta, koji nikako da se adaptira na terene u Vimbldonu, koji nisu dobri, kao na poslednjem Grend slemu, pre nekoliko sedmica.

3:2 - Posle pet gemova prvog seta, nema brejka, ali je Novakov pritisak na servis rivala mnogo snažniji. Srbin je poslednji deo igre dobio bez izgubljenog poena. Ni u naredna dva gema, nije bilo brejka, čak ni šansi za oduzimanje servisa nekom od dvojice tenisera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track