Arunović: Potrošila sam se u kvalifikacijama

Streljaštvo

Arunović: Potrošila sam se u kvalifikacijama

Ostali sportovi -
Kada bih rekla da sam potpuno zadovoljna, slagala bih. Da mi je ovo jutros neko ponudio bila bih prezadovoljna, rekla je Arunović
1 / 8 Foto: Dado Đilas

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović izjavila je da je njen cilj bio plasman u finale takmičenja u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, ali da je želela da osvoji medalju.

"Ja sam ovde želela medalju, ali je primarni cilj ispunjen, a to je finale", istakla je Arunović.

"Kada bih rekla da sam potpuno zadovoljna, slagala bih. Da mi je ovo jutros neko ponudio bila bih prezadovoljna", rekla je Arunović novinarima, posle finala u kojem je zauzela sedmo mesto.

Ona je ocenila da je takmičenje bilo izuzetno teško i napomenula da je u kvalifikacijama potpala pod pritisak Olimpijskih igara.

"U kvalifikacijama je do izražaja došla moja najbolja strana da se prilagodim nauslove i uspela sam da se oporavim posle loše prve serije, da se vratim u meč i uđem u svoje prvo finale na Olimpijskim igrama. To je bio moj cilj, da u vazdušnom pištolju uđem u finale, ali kada se uđe u finale sve je moguće", istakla je ona.

Govoreći o finalu, Arunović je rekla da je ponovila da je potpala pod pritisak, jer je atmosfera bila "mnogo vrelija nego u kvalifikacijama". Ona je objasnila da je tek od petog metka uspela da se vrati, "ali tada je bilo previše kasno". Arunović je ukazala i da su kvalifikacije uticale na njen plasman.

"Sve što sam znala, sve sam uradila u kvalifikacijama, dala sam 100 odsto sebe. S jedne strane je dobro zato što sam uspela da uđem u finale, s druge strane to mi je oduzelo puno snage za finale. Kako god da se okrene, na kraju se pokazalo da to za finale nije bilo dobro", rekla je ona.

Arunović je istakla da na njen nastup nije uticalo saznanje da može biti osvajač 100. olimpijske medalje u istoriji srpskog olimpizma. Ona je rekla da joj je vazdušni pištolj jača disciplina, ali da ima snage i volje da se plasira u finale i pokuša da osvoji medalju u disciplini sportski pištolj 25 metara.

"I jedno i drugo sam paralelno trenirala, što se kaže kao konj. Ostvarila sam napredak u odnosu na prošlu sezonu i to može da bude dobro u drugoj discipini", zaključila je Arunović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track