Najnovije vesti

Čavić: Državni rekord za Lenđerov rođendan
Foto: REUTERS

Čavić o štafeti

Čavić: Državni rekord za Lenđerov rođendan

Ostali sportovi
Zadovoljan sam i vremenom, to znači da sam u dobroj formi, ali svakako da sam imao još jednu priliku, znam da bi bilo bolje od toga, kazao je Čavić

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić rekao je da je veoma zadovoljan rezultatom štafete u trci na 4x100 metara, iako je ekipa ostala bez plasmana u olimpijsko finale.

"Očekivali smo 15. mesto. U svakom slučaju, ovo je novi državni rekord, a danas je i rođendan Ivana Lenđera, nadam se da je ovo lep poklon i da će da traje narednih 20 godina. Zadovoljan sam i vremenom, to znači da sam u dobroj formi, ali svakako da sam imao još jednu priliku, znam da bi bilo bolje od toga", kazao je Čavić novinarima u Londonu.

On je naveo da je ova trka dobra uvertira za predstojeće izazove u Londonu."Manja je trema, svi su se nekako osetili atmosferu. Meni će ovo mnogo značiti za trku na 100 metara leptir", dodao je Čavić.Srpska štafeta na 4x100 metara slobodnim stilom osvojila je 13. mesto u kvalifikacijama u kojima se takmičilo 15 reprezentacija."Ne znam sad koje vreme sam plivao, ali bilo je sasvim okej. Dali smo sve od sebe i prvi put plivamo na 4x100 metara. Sve u svemu, trka je bila veoma dobra", kazao je Velimir Stjepanović.Njega sutra očekuju kvalifikacije u trci na 200 metara leptir."Vidi se da sam u dobroj formi. Videćemo sutra, 100 i 200 metara su totalno drugačije discipline. Mislim da mogu do polufinala", naveo je on.Ivan Lenđer priznao je da je presrećan što je plivao štafetu na OI."Ova je prva štafeta u istoriji našeg plivanja", rekao je Lenđer, nakon čega mu je za trenutak pozlilo, pa je dobio času vode od novinara što ga je oporavilo."Dao sam maksimum, stvarno nije mi dobro. Ne znam koliko sam plivao. Nadam se da će to na 100 metara leptir biti malo lakše", objasnio je Lenđer malo kasnije.Radovan Siljevski naveo je da je štafeta specifična jer "radi adrenalin"."Stvarno su svi dali sve od sebe, što je jedino i moglo da se uradi. Čaviću stvarno svaka čast za rezultat, meni je to neverovatno", naveo je Siljevski.

Siljevski u nedelju nije imao uspeha u kvalifikacijama na 200 metara slobodnim stilom."Bilo je loše. Makar sam se nadao da ću biti ispod 1:51. Nisam smeo da se zalećem zato što nisam bio spreman, na kraju sam vratio, ali to je prespor prolaz da se otplivabilo šta ispod 1:51", zaključio je Siljevski.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...