DRAMA KAPITENA ODBOJKAŠA: Petrić: Sa suprugom i sinom sam u karantinu
Foto: Privatna Arhiva

Izolacija

DRAMA KAPITENA ODBOJKAŠA: Petrić: Sa suprugom i sinom sam u karantinu

Ostali sportovi -

Alarmantna je situacija u Milanu. U stanu sam s porodicom, ne smemo napolje. Ograničeno nam je kretanje, otkriva igrač ekipe Alijanc

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nemanja Petrić kaže da je dobro, iako sa porodicom provodi vreme u samoizolaciji. Zabrinut je za suprugu Dijanu i trogodišnjeg sina Uroša, koji se nalaze zajedno sa njim u stanu u svojevrsnom karantinu u Milanu.

Da podsetimo, odbojkaši ekipe Alijanc Milano igrali su protekle nedelje drugu utakmicu četvrtfinala Čelendž kupa protiv Sareme, a kasnije je potvrđeno da su tim menadžer estonskog tima i prvi sudija meča pozitivni na virus kovid-19.

- Cela ekipa, stručni štab i igrači nalaze se u kućnom karantinu ili samoizolaciji, kako su nam rekli. To je predlog klupskog lekara da tako provedemo narednih 14 dana, što poštujemo. Tek 22. marta trebalo bi sve ovo da se završi - priča za Kurir Nemanja Petrić (33) i dodaje:

- U stanu sam sa porodicom, suprugom i sinom. Provodimo dane uobičajeno, osim što nam je limitirano kretanje.

Petrići se pridržavaju mera opreza koji su propisani u Italiji, posebno u Milanu. Ne izlaze napolje, jer ne smeju da dolaze u kontakt sa drugim ljudima.

- Iz kluba nam pomažu oko nabavke hrane i svega što nam je potrebno. Onlajn nabavke funkcionišu, hrana iz prodavnica stiže na kućnu adresu, tako da imamo sve što nam treba. Pokušavamo da se ponašamo odgovorno, što je naša obaveza, a i u ovoj situaciji to je najbitnije.

Nemanja Petrić čuje se telefonom sa saigračima, ali i kolegama iz srpske reprezentacije Atanasijevićem (Peruđa), Kovačevićem (Trento), Lisincem (Trento), Podrščaninom (Peruđa)...

- Zovemo jedni druge, pitamo kako provode dane. Ne treniramo, ni mi, ni oni, cela Italija je pod blokadom što se tiče sporta. U drugim gradovima situacije su manje alarmantne nego u Milanu. Svi naši momci su kod kuće, mada nisu obavezni da budu u stanovima. Ali i oni se ponašaju odgovorno, ne izlaze napolje - objasnio je Petrić.

Srbija brine: ZVALI BOBA I OSS

foto: Profimedia

Ljudi iz Odbojkaškog saveza Srbije i selektor Slobodan Kovač, koji je u Poljskoj, na vezi su sa srpskim odbojkašima.

- Što se tiče saveza, javili su se ljudi, pitali kako smo, ponudili bilo kakvu pomoć. Zvao je i selektor Slobodan Kovač nekoliko puta, pitao za zdravlje - otkriva Petrić.

(Kurir.rs / Aleksandar Radonić / Foto:Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track