Deda Velimira Stjepanovića: Moj unuk će Srbiji doneti medalju!

Bolji od Felpsa

Deda Velimira Stjepanovića: Moj unuk će Srbiji doneti medalju!

Ostali sportovi -
Nije sve u novcu. Srbija je naša matica i sasvim je logično da nastupa pod srpskom zastavom, ističe deda Veljko

BIJELJINA - Veljko Stjepanović, deda srpskog plivača Velimira Stjepanovića koji se večars u filanlu 200 metara delfin bori protiv Felpsa, nada se da bi njegov unuk mogao doplivati do medalje.

Deda Veljko, koji živi u Čengiću kod Bijeljine, ispričao je agenciji Srna da ga je unukov trijumf nad višestrukim olimpijskim prvakom Majklom Felpsom i plasman u polufinale a potom i u finale, razveselio toliko da je pustio i suze radosnice."Posle toga usledili su pozivi i čestike. Zvao me i sin Milan iz Londona koji tamo zajedno sa suprugom Anom bodri Velju", priča deda Veljko.On je istakao da su svi u Čengiću srećni zbog Velimirovog uspeha.Deda Veljko podseća da je Velimir, koji živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, odlučio da nastupa pod zastavom Srbije."To je i moja želja, jer nije sve u novcu. Srbija je naša matica i sasvim je logično da nastupa pod srpskom zastavom", ističe čika Veljko i dodaje da se njegov unuk sa 14 godina počeo da pliva za Srbiju.Velimir je, navodi, prošle godine završio srednju školu, ali još nije odlučio gde će da studira.

"Ponude stižu iz Amerike, Australije, Engleske", ističe Veljko i dodaje da je njegov unuk počeo da pliva u trećoj godini, a da je sa 12 godina osvojio prve medalje."Kada je imao četiri godine spasao je jednu devojčicu iz bazena i odveo je majci. To je moj Veljo, dika i ponos, koji me održava u životu", ponosan je deda Veljko.Na Olimpijskim igrama mladih, popularnom EJOF-u, uspeo je da 2009. osvoji zlato u trci na 100 metara delfin stilom. Do srebra je doplivao u nadmetanju na 100 metara slobodnim stilom.Učestvovao je na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru sledeće godine, a kao 16-godišnjak je u bio drugi na 100 metara slobodno i treći na 100 delfin.Olimpijski komitet Srbije proglasio ga je na kraju te godine najboljim mladim sportistom Srbije. Dvostruki je juniorski prvak Evrope, a u seniorskoj konkurenciji bio je peti u disciplini u kojoj se i sada nadmeće, 200 metara delfin.Njegov rezultat iz kvalifikacija, 1:54,99 - toliko je dobar da bi mu doneo četvrto mesto na prošlogodišnjem šampionatu planete u Šangaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track