Prva pobeda srpskih odbojkaša

Odbojkaši

Prva pobeda srpskih odbojkaša

Ostali sportovi -
Srpski odbojkaši su sa izuzetkom trećeg seta odigrali dobar meč i pokazali da mogu mnogo bolje nego u porazu od Amerikanaca
1 / 10 Foto: Dado Đilas

Posle maksimalnog poraza na startu takmičenja u Londonu od Sjedinjenih Država, srpski odbojkaši su protiv Tunisa u okviru drugog kola grupe B ostvarili prvu pobedu 3:1 (25:15, 25:21, 20:25, 25:18) na Olimpijskim igrama.

Naš tim je odlično započeo meč, sa dva laka poena Podraščanina i Stankovića lako poveo sa 2:0, pre nego što su Tunišani izjednačili. Usledila je potom serija našeg tima od 4:0, pre nego što je selektor Tunisa zatražio tajm-aut. To je rivalima našeg tima pomoglo da prekinu seriju, ali su srpski odbojkaš vrlo brzo nastavili istim tempo mi samo povećavali svoju prednost do 25:15 i 1:0 u setovima.

U drugom setu, igralo se još agresivnije od prvog poena i srpski igrači su bili mnogo ubedljiviji nego u prvom setu. Od prvog trenutka su u potpunosti dominirali i samo uvećavali razliku, koja je uglavnom bila oko sedam poena. Kolaković je toliku prednost iskoristio da odmori neke igrače, pa su se tako u igri našli i Aleksandar Atanasijević, Bojan Janić i Milan Rašić. Tunišani su uspeli da se vrate u igru posle drugog tehničkog tajm-auta, kada je naš tim vodio sa 16:9, ali su srpski odbojkaši uzvratili i osvojili drugi set sa 25:21.

Na početku trećeg seta viđena je znatno bolja i agresivnija igra Tunisa, koji je vodio sve do odlaska na prvi tehnički tajm-aut, kada je naš tim uspeo da preokrene zahvaljujući odličnim servisima Podraščanina i Atanasijevića za 8:7. Od tada se igralo poen za poen, pre nego što su Tunišani uspeli da se odvoje na plus tri, a potom i zadrže tu prednost i smanje na 2:1 u setovima sa 20:25.

Posle izgubljenog trećeg seta, izabrtanici selektora Kolakovića izabranici su u četvrti ušli dosta agresivno, što je odmah rezultiralo vođstvom, koje su samo povećavali.Na drugom tehničkom tamj autu prednost je bila 16:8, a do konačnih 25:18 četvrtom delu igre većih probelma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track