Stjepanović šesti u finalu 200 m. leptir
Foto: REUTERS

uspeh

Stjepanović šesti u finalu 200 m. leptir

Ostali sportovi -
Iako je postigao veliki uspeh samim tim što je bio najmlađi učesnik finalne trke, Velimir Stjepanović je možda mogao i bolje , jer je na pola trke (100 metara) imao treće vreme. Ipak u nastavku tempo su pojačala trojica vodećih plivača odvojivši se od ostalih.

LONDON - U finalu trke na 200 metara leptir, srpska plivalčka nada Velimir Stjepanović (18) zauzeo je šesto mesto rezultatom 1:55,07. prvi je bio Južnoafrikanac Le Klos (1:52,96) koji je u fantastičnom finišu nadjačao Majkla Felpsa. treće mesto zauzeo je Japanac Macuda.

Iako je postigao veliki uspeh samim tim što je bio najmlađi učesnik finalne trke, Velimir Stjepanović je možda mogao i bolje , jer je na pola trke (100 metara) imao treće vreme. Ipak u nastavku tempo su pojačala trojica vodećih plivača odvojivši se od ostalih. U samom finišu Le Klos je pobedio do tada vodećeg Amerikanca Majkla Felpsa.

Velimir Stepanović je posle trke izjavio da je zadovoljan šestim mestom, ali da mu je žao što nije isplivao bolje vreme.

"Nisam ostvario vreme koje sam hteo, ali dao sam sve od sebe. Prvih 150 metara sam baš izašao brzo i nisam mogao da vratim poslednjih 50. Nije loše, peto mesto mi je izmaklo za jednu stotinku. Baš sam bio blizu", rekao je Stjepanović.

On je dodao da nije očekivao da trka ode ispod 1:53 minuta.

"Čad je sjajno otplivao, to je totalno "ludilo", drago mi je zbog njega. Žao mi je zbog mog vremena, ali sad znam gde sam, biće bolje dogodine na prvenstvu sveta i nadam se za četiri godine. Moj plan nije bio da uzmem medalju u Londonu, nego u Riju. Ovde sam želeo u polufinale, a šesti sam", naglasio je Stjepanović.

Na pitanje kako je bilo plivati protiv Majkla Felpsa Stjepanović je rekao:"Težak je osećaj kad znaš da plivaš protiv nekoga ko je osvojio osam medalja u Pekingu. Ali, dao sam sve od sebe, mislio sam samo na svoju trku, šteta što nisam imao bolje vreme, ali tako je to u plivanju", zaključio je Stjepanović.

Rezultati finalne trke na 200 metara leptir:

1. Čad le Klos (J.Afrika) 1:52:96

2. Majkl Felps (SAD) 1:53:01

3. Takeši Macuda (Japan) 1:53:21

4. Dinko Jukić (Austrija) 1:54:35

5. Tajler Kleri (SAD) 1:55:06

6. Velimir Stjepanović (Srbija) 1:55:07

7. Pavel Korženjovski (Poljska) 1:55:08

8. Jin Čen (Kina) 1:55:18

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track