Đoković savladao Hjuita za četvrtfinale
Foto: REUTERS

Hod po mukama

Đoković savladao Hjuita za četvrtfinale

Tenis -
Novak Đoković posle dosta muka i preokreta savladao Australijanca Lejtona Hjuita sa 2:1 i plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je posle velikog preokreta Australijanaca Lejtona Hjuita na Centralnom stadionu terena na Vimbldonu rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 7:5, 6:1 i tako izborio plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara u Londonu. Tamo ga čeka Žo-Vilfred Conga (Francuska) koji je savladao Felisijana Lopeza (Španija).

TOK MEČA

3. SET

Đoković je i u trećem setu prvi servirao i poveo sa 1:0. Hjuit je uzvratio istom merom, a onda je usledio period dominacije našeg asa. Prvo je osvojiosvoj servis za novo vođstvo, a onda iskoristio drugu brejk loptu za prednost 3:1. Đoković je potvrdio brejk sigurnim servisom za 4:1. Furioznom igrom Nole je dobio i naredna dva gema i izborio plasman među osam najboljih tenisera na turniru.

2. SETSlično prvom setu, i u drugom se vodila velika borba. Ovog puta je Novak bio taj koji je stisnuo pesnicu na kraju seta, ali je morao puno znoja da prolije. Najbolji srpski teniser je iskoristio prvu brejk loptu za vođstvo 5:3, ali je potom dozvolio rivalu da ga ribrejkuje i smanji na 5:4. Ipak, posle vođstva 6:5 koncentrisanom igrom Đoković je pogodio kada je bilo najvažnije i iskoristio drugu brejk loptu za set i izjednačenje u meču na 1:1.1. SETIskusni Australijanac, pobednik Vimbldona 2002. godine, od početka prvog seta je nametnuo svoj ritam, i gotovo besprekornom igrom osvojio prvi set rezultatom 6:4. Hjuit je načinio brejk u devetom gemu i potom na svoj servis priveo set kraju. Srpskog asa poremetila je i kiša koja je počela da pada tokom drugog gema. U tom trenutku je Novak vodio sa 1:0. Nerazumnom odlukom organizatora krov na centralnom terenu Vimbldona je otvoren, iako je kiša tokog celog dana padala u Londonu. Kada je krov ponovo navučen, meč je posle pola sata bio nastavljen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track