NAPUSTIO NAS JE BRAT, DRUG I VELIKI ŠAMPION: U udesu na Ibarskoj magistrali poginuo bivši vicešampion Srbije
Foto: Printscreen Facebook

tuga

NAPUSTIO NAS JE BRAT, DRUG I VELIKI ŠAMPION: U udesu na Ibarskoj magistrali poginuo bivši vicešampion Srbije

Ostali sportovi -

Nekadašnji vicešampion Srbije u motokrosu, Slobodan Bobica Ilić preminuo je u 59. godini života u saobraćajnoj nezgodi koja se desila na Ibarskoj magistrali u četvrtak 7. maja.

Do saobraćajne nesreće je došlo na deonici između Donje Gorevnice i Mojsinja, istočno od Čačka!

Tragedija se dogodila kada je Ilić je preksinoć oko 20 časova preticao vozilo ispred sebe i direktno se zakucao u automobil koji mu je dolazio u susret.

Slobodan Ilić je bio iskusan motorista i čačanski bajkeri su s nevericom dočekali vest o njegovoj smrti.

- Bobica je bio miran i staložen vozač, nikad nije preticao ni divljao motorom. Živeo je sportski, bez alkohola i tako ceo život. Na dva točka je prešao celu Evropu, bez ikakvog incidenta. Medutim, mnogo više smo šokirani vestima koje su se nakon njegove pogibije pojavile na portalima u Čačku. Nedopustivo je napisati da je bio u alkoholisanom stanju - ogorčeni su bajkeri.

Prema rečima kolega, Ilić je Karpate, Durmitor, Albaniju i mnoge druge predele Evrope motorom prokrstario više puta. Bajkerima je za mnoge ture crtao rute jer ih je odlično poznavao.

Slobodan Bobica Ilić bio je i sportski funkcioner Moto-saveza Srbije, dugogodišnji član skupštine AMSK Čačak i direktor trka na stazi „Miloš Lijeskić“ na Jeljenu. Biće upamćen i kao nekadašnji član Biciklističkog kluba Borac. Slobodan je bio i veliki zaljubljenik u prirodu.

Ilić je radio i kao sportski funkcioner Moto saveza Srbije i dugogodišnji je član Skupštine AMSK Čačak.Bio je i direktor trka na stazi Miloš Lijeskić na Jeljenu. Ilić je dugo godina bio u moto sportu, kao takmičar, a poslednjih godina je bio avanturista.

Motorom je obišao mnoge planine u okruženju, a od njega se Auto-moto sportski klub Čačak oprostio putem zvaničnog fejsbuk naloga.

"Sa nevericom smo primili vest. Napustio nas je naš brat, drug, prijatelj, sportista, veliki šampion... I dalje ne verujemo" - pišu iz AMSK Čačak.

Sahrana nekadašnjeg vicešampiona države biće održana 9. maja u Čačku u prisustvu najuže porodice, zbog mera zaštite od koronavirusa.

Kurir sport/ D. Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track