ZNATE KAKVA JE ZVER TAJSON! A sad pogledajte kako je tukao rivale kad je bio klinac! VIDEO
Foto: Youtube Screenshot

Isplivao SNIMAK

ZNATE KAKVA JE ZVER TAJSON! A sad pogledajte kako je tukao rivale kad je bio klinac! VIDEO

Ostali sportovi -

Majk Tajson je veoma rano zaradio nadimak Gvozdeni, a epitet strašnog udarača pratio ga je tokom cele karijere, praktično od trenutka kada je počeo da trenira boks.

Priče o njegovim sparing mečevima još dok je bio tinejdžer su legendarne. Mnogi iskusniji bokseri nisu mogli da veruju da je tako mlad jer bi redovno dobijali batine od mlađanog Majka, koji je već tada imao dinamit u pesnicama.

Isplivao je snimak sparing meča u kome se 17-godišnji Tajson suprostavio mnogo starijem teškašu Džimiju Klarku. Majk je radio borbu bez kacige pod budnim okom legendarnog trenera Kasa Damata, koji ga je sve vreme savetovao.

Kada se pogleda ovaj snimak, jasno je da nije čudo što je Gvozdeni postao najmlađi šampion u teškoj kategoriji u istoriji boksa. Uradio je to kada je imao 20 godina, četiri meseca i 22 dana.

Trener Damato imao je ogroman uticaj na mladog Tajsona, bio je jedini čovek koji je mogao da obuzda njegov divlji temperament.

- Bio sam oduzet kada sam nasamo s njim. Kada bi me pozvao da razgovara sa mnom, znao sam da nije dobro. Uvek bi dobro iskritikovao svaki moj meč - pričao je Majk.

P. G. / Kurirsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track