SNOVI POSTAJU STVARNOST: Gledaćemo bokserski SPEKTAKL! FOTO
Foto: Foto: EPA/ETIENNE LAURENT

PROMOTER POTVRDIO

SNOVI POSTAJU STVARNOST: Gledaćemo bokserski SPEKTAKL! FOTO

Ostali sportovi -

Britanski bokseri Tajson Fjuri i Entoni Džošua su prema najnovijim informacijama dogovorili najmanje dva boks meča.

Ove spekulacije potvrdio je promoter Edi Hern

"Pošteno je reći da su se obojica boksera dogovorila u principu oko finansijskih detalja, da se bore u "Dve borbe". Ostvarili smo veliki napredak, ali imamo još prepreka da prevaziđemo. Trenutno tražimo datume i mesta. Imamo pre toga Dilijana Vajta pre borbe sa Fjurija i Džošue.- Pričali smo sa Fjurijevim predstavnicima i uverili ih da će sa Džošuine strane čitava struktura biti prihvaćena. Isto tako i sa njihove. Obojica boksera su dali blagoslov da se nastavi sa organizacijom ", tvrdi Hern za Skaj sport

On je potvrdio da će borba biti organizovana 2021. godine jer ranije prosto nije moguće.

"Nismo još uvek potpisali ugovore jer još uvek ima stvari na kojima treba raditi... Ovo je najveća borba u istoriji britanskog boksa. Ne može dalje od ovoga i u našoj generaciji neće biti veće. Dva momka, vrlo različita, koji se i bore drugačije, prošli su kroz različite stvari moraju da prevaziđu prepreke - kaže Hern.

foto: AP

Iako kaže da je logično da se borba Fjurija i Džošue organizuje u Velikoj Britaniji, Hern tvrdi da je to svetski događaj i da je već bilo ponuda sa svih strana sveta.

Britanci o ovom meču maštaju već četiri meseca otkako je Fjuri u revanšu nokautirao Dionteja Vajldera i izgledaće im se želja ostvariti.

Podsećanja radi, Džošua drži IBF, WBO i WBA pojaseve, dok Fjuri u vlasništvu ima šampionski pojas u WBC, tako da će pobednik ovog okršaja sjediniti sve titule.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track