Najnovije vesti

ODLAZAK ŠAMPIONA JUGOSLAVIJE I SRBIJE: Preminuo legendarni bokser i trener Slavko Sorgić
Foto: AP

ODLAZAK ŠAMPIONA JUGOSLAVIJE I SRBIJE: Preminuo legendarni bokser i trener Slavko Sorgić

Ostali sportovi

Sorgić je bio kao takmičar dva puta prvak Jugoslavije i četiri puta prvak Srbije u boksu, a bio je i uspešan reprezentativac Jugoslavije

KRAGUJEVAC - Velikan jugoslovenskog, srpskog i kragujevačkog boksa Slavko Sorgić Cobri preminuo je u 93. godini u Kragujevcu, objavio je portal Glas Šumadije.

Sorgić je bio kao takmičar dva puta prvak Jugoslavije i četiri puta prvak Srbije u boksu, a bio je i uspešan reprezentativac Jugoslavije.

Kao trener Bokserskog kluba "Radnički" osvajao je više ekipnih, državnih titula, a bio je trener osvajača medalja Puzovića i Labudovića na svetskim takmičenjima, prvi trener reprezentacije na Balkanijadi u Atini, svetskom prvenstvu u Beogradu (BAPSI) – najveći uspeh ekipnog jugoslovenskog boksa i evropskom u Kelnu.

Sorgić je bio trener i sekundant u ringu osvajačima medalja na svetskim takmičenjima proslavljenim asovima Miodragu Perunoviću i Dragomiru Vujkoviću.

Dobitnik je dve zlatne medalje za vrhunske rezultate u sportu SOFKJ i zaslužni je gradjanin Grada Kragujevca.

Za svoje izuzetne doprinose u boksu dobio je i nacionalnu penziju.

Učesnik rata od 1941-1945. godine u kome je ranjavan.

Slavko Sorgić je završio vojnu akademiju u ondašnjem Sovjetskom Savezu zbog čega je kasnije robijao na Golom otoku i Svetom Grguru.

Uspešno se bavio pre boksa fudbalom, u kragujevačkoj "Šumadiji", i atletikom ali je u sportu prevagnula njegova ljubav prema plemenitoj veštini.

Slavko Sorgić Cobri pisao je i poeziju ("Zemlja belih breza"), a svoju golgotu na Golom otoku opisao je u autobiografskoj prozi "Prolazak kroz pakao".

Mesto i vreme sahrane Slavka Sorgića Cobrija biće naknadno objavljeno.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...