LUD SI ŠTO IDEŠ U SRBIJU, ZAR NE ZNAŠ NJIHOV MENTALITET! Novi selektor rukometaša otkrio KAKO NAS STRANCI VIDE!
Foto: Printsrkin

šPANAC NA KLUPI ORLOVA

LUD SI ŠTO IDEŠ U SRBIJU, ZAR NE ZNAŠ NJIHOV MENTALITET! Novi selektor rukometaša otkrio KAKO NAS STRANCI VIDE!

Ostali sportovi -

Španski rukometni stručnjak Toni Đerona u nedelju će zvanično biti postavljen na mesto selektora reprezentacje Srbije.

Naš nacionalni tim će tako dobiti prvog stranca na klupi u istoriji!

Đerona ne krije da je njegova dolazak u Srbiju mnoge veoma iznenadio.

"Znate, kada sam dobio poziciju u srpskom nacionalnom timu, mnogi prijatelji su me zvali i rekli: 'ti si lud, zar ne znaš kakav je njihov mentalitet'. To je slika koja postoji o Srbima širom sveta, da imate jako čvrst karakter. Ali, ja uvek kažem da mi je draži čvrst karakter nego slab, onaj koji moraš da guraš za sve što želiš da postigneš. Jer, ako u ekipi imate ljude sa čvrstim karakterom i naterate ih da rade zajedno, siguran sam da će nešto dobro isplivati iz toga", rekao je Đerona u intervjuu za Telegraf.

Đerona veruje u reprezentaciju Srbije, pun je optimizma i ima dugogodišnji plan sa Orlovima. Ono što je pohvalno, ne razmišlja samo o A selekciji već i o mlađim kategorijama.

foto: Printsrkin

"Srbija mora da zna da ima neverovatne igrače, sa ogromnim potencijalom da ostvare mnogo bolje rezultate od onih koje su ostvarivali na prethodnim prvenstvima. Ali, moram da kažem i da imam ogromno poštovanje prema Dejanu Periću, Nenadu Perunučiću, oni su moji prijatelji. Ne znam šta se tačno dešavalo kada su oni vodili reprezentaciju, ne znam kakva je tad bila situacija, ni šta se dešavalo, ali moramo da izvučemo najbolje i iz njihovog iskustva. I zahvaljujem im se jer su mi dali sve informacije koje su mi bile neophodne", kaže Španac i dodaje:

"S jedne strane, moramo da se usmerimo ka Evropskom prvenstvu koje se igra 2022. godine, ali takođe, moramo da se usmerimo i na ono što će se događati 2028. godine. Što znači da sada imamo grupu od 30 igrača sa kojom ćemo raditi za 2022. godinu i to je naš A tim. Ali, postoji i druga grupa mlađih, koji imaju između 15 i 20 godina, sa kojima moramo raditi za budućnost. Oni predstavljaju naš B tim. Sa ova dva tima će se raditi jednako kvalitetno tokom narednih godina".

Kurir sport/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track