VRHUNSKI SPORTISTI NA TEŠKIM DROGAMA: Planeta ih je OBOŽAVALA, a oni šmrkali BELI PRAH! Njihova odbrana je URNEBESNA
Foto: Profimedia

KORISTILI NEDOZVOLJENE SUPSTANCE

VRHUNSKI SPORTISTI NA TEŠKIM DROGAMA: Planeta ih je OBOŽAVALA, a oni šmrkali BELI PRAH! Njihova odbrana je URNEBESNA

Ostali sportovi -

Legendarni sportisti uspešno čuvali tajnu da su tokom svoje bogate karijere koristili teške droge, a onda se sve 'otelo kontroli' i o njihovim porocima je brujao svet.

Mi vam donosimo neke od njih o kojima se širom planete naširoko pričalo.

Bivša supruga legendarnog švedskog tenisera Bjerna Borga, Loredana Berte, pokrenula je lavinu kad je u svojoj autobiografiji otkrila da je u „belom sportu“ bilo svega, pa i droge.

Bjern Borg
Bjern Borgfoto: Profimedia

"Kad se Bjern vraćao s putovanja, uzimao je kokain i razmišljao o tome da ide da igra tenis", napisala je Loredana i potkačila Džona Mekinroa.

"Videla sam u Njujorku Mekinroa kako luduje na Santaninom koncertu, čak se peo i na binu kako bi pevao s Karlosom. Bio je naduvan, imao je se*s s prostitutkama koje je platio Džim Beluši. Hodali su zajedno, zastali su ispred jednog kluba i jednostavno pitali: „Koliko košta klub? Sada je moj, kupujem ga.“ Tu su bili Džon i ponekad Borg", otkrila je Loredana Berte detalje koji su nedavno uzdrami "beli sport".

Teške droge u vrhunskom sportu odavno nisu novost, a ovo su samo neki od najpoznatijih sportista koji su bili na kokainu, heroinu, kristal-metu...

DIJEGO MARADONA

Najbolji fudbaler svih vremena je od 1980. do 2004. godine bio zavisnik od kokaina. U to vreme se predozirao, imao je ozbiljne srčane probleme, bio na ivici smrti, pa je završio na lečenju od kokainske zavisnosti.

Maradona i dalje intrigira javnost svojim ponašanjem za koje mnogi sumnjaju da je posledica uzimanja nedozvoljenih sredstava.

Dijego Maradona
Dijego Maradonafoto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

MARTINA HINGIS

Čuvena švajcarska teniserka završila je karijeru 2007. godine zbog, kako je objašnjeno, zdravstvenih problema. Iako je sve urađeno da se zataška i sakrije pravi problem, na videlo je isplivala istina da je te godine bila pozitivna na kokain, iako korišćenje droge nikad nije priznala.

"Test je pokazao da sam pozitivna na kokain, ali nikad se nisam drogirala i 100 odsto sam nevina", govorila je tada Hingisova.

Martina Hingis
Martina Hingisfoto: Profimedia

MAJK TAJSON

„Čelična pesnica“, bokser kog je bilo nemoguće pobediti, priznao je da je među konopce, u neke od najvećih borbi ulazio drogiran. Koristio je veštački penis napunjen urinom kako bi prošao doping kontrolu, a zavisnost od kokaina je počela kad je imao 11 godina i kad je prvi put probao beli prah.

Majk Tajson
Majk Tajsonfoto: Profimedia

DENIS RODMAN

Brojne NBA zvezde su se drogirale tokom svoje uspešne karijere. Ipak, možda i najveći as među njima bio je Denis Rodman. Bivši as Čikago Bulsa nikad nije priznao da je koristio kokain, mada ceo svet zna da je voleo tešku drogu i sve što ide uz lud i opušten život.

Denis Rodman
Denis Rodmanfoto: Profimedia

KLAUDIO KANIĐA

Desna ruka Dijega Maradone, pa i u korišćenju nedozvoljenih supstanci. Kao igrač Rome 1993. godine suspendovan je na 13 meseci zbog upotrebe kokaina, a kako je shvatio presudu najbolje pokazuje rečenica koja je ušla u istoriju:

„Ako je kokain droga, onda sam ja narkoman.“

S Maradonom je bio nerazdvojan, a zauvek će se pamtiti prizor kad su se, kao igrači Boke, nakon pobede nad Riverom 1996. godine poljubili u usta.

Klaudio Kaniđa
Klaudio Kaniđafoto: Profimedia

POL GASKOJN

Čuveni engleski fudbaler, popularni Gaza, postao je oličenje propadanja u svetu sporta. Nekoliko puta je bio na lečenju od zavisnosti od alkohola, a 2010. je uhapšen zbog posedovanja kokaina. Sam je priznao da je pio litar džina dnevno i da ga je stalno kombinovao s kokainom.

Pol Gaskojn
Pol Gaskojnfoto: AP

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track