Revanš Felpsu za put u penziju
Foto: FONET

LONDON 2012. - Repriza Pekinga

Revanš Felpsu za put u penziju

Ostali sportovi -
Milorad Čavić večeras u 20.37 u finalu 100 metara leptir na OI u Londonu pliva poslednji put u karijeri

Ajmo, Čavke!Najbolji srpski plivač Milorad Čavić zakazao je nov istorijski obračun s najvećom zvezdom ovog sporta, Majklom Felpsom!Čavić će danas u Londonu od 20.37 u finalu trke na 100 metara delfin stilom plivati u reprizi epskog okršaja od pre četiri godine, s Igara u Pekingu. Tada je Felps pobedio u kontroverznom foto-finišu, za koji i danas postoji sumnja da je greškom obezbedio Majklu zlato iako je Čavić prvi stigao na cilj.Srbin je u polufinalu plivao 51,66 sekundi i ostvario četvrto vreme, daleko iza Felpsa. Ipak, danas je dan koji se računa, ništa drugo nije bitno.- Osećam se dobro što sam uspeo da uđem u finale. Ranije tokom dana sam imao strah da će mi ovo polufinale biti poslednja trka u karijeri. Ne znam zašto sam se uplašio, ali to me je mnogo sputalo jer sam želeo da se oprostim u finalu Olimpijskih igara u Londonu - rekao je Čavić posle polufinala.Činjenica da je odagnao strahove pomoći će mu da pliva brže u finalu.- Sad sam rasterećeniji i mislim da ću mnogo drugačije plivati za medalju. Očekujem da će Felps ići ispod 50,5 sekundi, a da će za medalju biti potrebno vreme brže od 51 sekunde.Majkl Felps je prvi favorit, ali nije jedini koji Čavića deli od pobedničkog postolja.- Mislim da Čad le Klos, šampion na 200 metara delfin, neće osvojiti medalju, ali iks faktor biće Černijak. On je velika nepoznanica i dosta se čuvao.I sam Milorad ima još dosta rezervi za poslednju trku u karijeri.- Ono što u polufinalu nisam imao, a što se nadam da će me krasiti u finalu, bila je emocija. To mi je danas potpuno izostalo i bez toga nisam bio svoj u bazenu.Miljenik nacije veruje da će se oprostiti medaljom.- Znam kako ću izvući najbolje iz sebe. Računam na to da sam uvek bio psihički najjači u trenucima pred najvažnije trke. To je iskustvo koje posedujem, što mnogi drugi nemaju.SPECIJALNI IZVEŠTAČI KURIRA sa 30. letnjih olimpijskih igaraMilan Rašević i Dado Đilas

Nole: Nek uzme 100. medaljuUkoliko Milorad Čavić osvoji medalju, biće to 100. olimpijsko odličje za Srbiju, a Novak Đoković kaže da će iz sve snage navijati za Čavketa.- Neka moja medalja, ako je uopšte osvojim, bude 110, samo da ih je što više. Ovde smo zbog istog cilja, a to je da osvajamo medalje. Pratiću Čavića u borbi za medalju, a postoji šansa da ću ga gledati uživo. Burno ću ga bodriti, zajedno s ostalim sportistima - kaže Đoković.

Znam da je Srbija uz meneMilorad Čavić danas bi mogao da postane osvajač jubilarne 100. medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama.- Sigurno je da mi je motivacija to što će me cela nacija gledati i navijati da uspem da dođem do medalje. Znam šta treba da menjam u odnosu na polufinale i verujem u sebe - istakao je Čavić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track