SRUŠIO BOLTOV REKORD NA 200 METARA, ZARADIO 10.000 DOLARA: A onda su Lajlsu SVE ODUZELI iz bizarnog razloga (VIDEO)
Foto: AP

MALERČINA

SRUŠIO BOLTOV REKORD NA 200 METARA, ZARADIO 10.000 DOLARA: A onda su Lajlsu SVE ODUZELI iz bizarnog razloga (VIDEO)

Ostali sportovi -

Noa Lajls (22) je američki sprinter od koga se mnogo očekuje i koji na 100 metara ima najbolje vreme 9,86, a na 200 19.50 sekundi. A juče je bio brži i od toga!

Juče je bio najbrži na svetu svih vremena. Srušio je svetski rekord Juseina Bolta i ispisao istoriju na "Inspiration games 2020". Kada se na semaforu pojavio rezultat 18,90 svi su zanemeli za tren, a onda je nastala ludnica jer se radi o gotovo nezamislivom poduhvatu.

Ne znamo kako se Noa osećao u tim trenucima, da li je već isplanirao i gde će potrošiti osvojenih 10.000 dolara za najboljeg na Igrama, ali znamo da mu se veoma brzo "srušio" svet. I to iz bizarnog razloga.

Atletičari su, naime, trčali neku vrstu virtualne trke pošto je svako bio sam na stadionu u svojoj zemlji, a ekran je tokom prenosa bio podeljen na tri dela, pa je sve ličilo na pravu trku uživo.

Kada je Amerikanac prošao kroz cilj i kada je ustanovljeno da je bio daleko brži od svetskog rekorda Juseina Bolta sve je ličilo na san. Sve dok mu nisu objasnili zbog čega mu ne priznaju rekord i oduzimaju novac namenjen pobedniku.

Jednostavno je, Lajls je omašio startnu liniju i tako skratio svoju distancu za 15 metara. Umesto da trči u stazi jedan, on je trčao i stazi pet i tako stekao prednost u odnosu na konkurenciju, ali i štopericu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track