TRENER ME JE TUKAO DO KRVI: Mlada klizačica otkrila kroz kakav je pakao prolazila
Foto: Instagram

UŽAS

TRENER ME JE TUKAO DO KRVI: Mlada klizačica otkrila kroz kakav je pakao prolazila

Ostali sportovi -

Mlada kineska klizačica Džesika Šuran Ju (20) jedna je u nizu devojaka koje su u ranoj mladosti pretrpele zlostavljanje svog trenera.

Džesika je godinama nastupala pod singapurskom zastavom, a kroz šta je sve prošla, opisala je na društvenim mrežama. Na ovaj korak se odlučila motivisana sve češćim istupima gimnastičarki koje su imale sličnu sudbinu.

- Imala sam 11 godina kad je počelo fizičko zlostavljanje. Trener bi me tukao zaštitnom navlakom za noževe klizaljki. Kad bi se naljutio, a to se događalo svaki put kad bih napravila i najmanju grešku, tražio me da ispružim ruke i počeo da me udara. Nekad bi me tukao i bez upozorenja po rukama i nogama i to pred svima na klizalištu. Kad je imao posebno loš dan, udario bi me i po deset puta zaredom - napisala je Ju.

Međutim, njenim patnjama tu nije bio kraj.

- Kad bih imala probleme sa skokovima, pozvao bi me da stanem vrlo blizu njemu i onda bi me udario u potkoljenicu nazubljenim vrhom svoje klizaljke. Potekla bi mi krv, ali morala sam da nastavim s treningom - otkrila je ona.

Što je najgore, trener ju je povredio dva dana pre olimpijskih kvalifikacijama na kojima, možda baš zbog toga, nije uspela da se kvalifikuje.

- Nazivao nas je lenjima, glupima, retardiranima, beskorisnima... - naglasila je ona i dodala da u Kini takvo ponašanje trenera nije neuobičajeno. Jedni način borbe, prema njenom mišljenju, je da se ovakve stvari iznesu u javnost.

P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track