ČOVEK JAČI I OD SMRTI: Seljak iz Vajominga jedini je pobedio RUSKOG EKSPERIMENTA a njegova životna priča je NADZEMALJSKA
Foto: Profimedia

ŽIVOTNA PRIČA

ČOVEK JAČI I OD SMRTI: Seljak iz Vajominga jedini je pobedio RUSKOG EKSPERIMENTA a njegova životna priča je NADZEMALJSKA

Ostali sportovi -

Američki rvač Rulon Gardner jedini je sportista koji je uspeo da pobedi nepobedivog Aleksandra Kareljina.

Gardner je rođen 16. avgusta 1971. godine u Aftonu, u državi Vajoming, i deveto je od devetoro dece Rida i Virdžinije Gardner.

Psihičku i fizičku snagu stekao je na porodičnom imanju još u najranijem detinjstvu. Naime, njegov zadatak je bio da prevrđe veoma teške bale sena!

U tim trenucima pojavila se i ljubav prema rvanju, a snagu je odmeravao sa svojom braćom. Gubitnik bi u tom slučaju morao da odrađuje posao pobednika na farmi. A kako je posao bio težak i naporan, Rulon je davao sve od sebe u borbama ne bi li što manje radio. I polazilo mu je za rukom...

Neverovatna iskušenja obeležila su njegov život. Sudbina ga je stavljala na čudne puteve, a on se uspešno snalazio.

foto: Profimedia

Prvi put kada mu je život bio ugrožen bio je u trećem razredu osnovne škole. Njegovi roditelji su bili izvan grada, a on je na času prirode i društva doneo strele. Dok je celom razredu objašnjavao kako to funkcioniše jednim pogrešnim potezom uboo je sebe u stomak. Hitno je prevezen u bolnicu, a doktor je rekao da je imao sreće jer je za dlaku promašio vitalne organe.

Drgugo veliko životno iskustvo bilo je dve godine nakon čuvene pobede u Sidneju nad Kareljinom. Gardner kao ljubitelj zimskih sportova sa nekolicinom prijatelja je vozio motorne sanke u planini. U jednom trenutku se odvojio od grupe i izgubio i dok je pokušavao da pronađe prijatelje upao je sa svojim sankama u ledenu reku.

foto: Profimedia

Kako nije mogao dalje da se kreće, odlučio je da napravi privremeno sklonište i da čeka spasilački tim da ga izabvi. Mnogi su mislili da je mrtav, a on je pronađen posle 18 sati u svom improvizovanom skloništu, usled čega je doživeo hipotermiju i teške promrzline.

2014. godine doživeo je saobraćajnu nesreću. Svojim motociklom je išao na trening kada ga je udario auto. Iako je sve delovalo stravično, on je čak preleteo preko korva automobila, na sreću nije zadobio teže povrede.

2005. godine izdao je i autobiografiju u kojoj je opisao svoju rvačku karijeru, ali i teške životne momente u kojima je bio na ivici smrti.

Međutim, tu nije bio kraj iskušenjima čoveka koji je jači i od smrti!

foto: Profimedia

2007. godine preživeo je pad aviona! U letelici je bio sa bratom i pitolotom kada je sve pošlo po zlu i mali avion je završio u jezeru.

"Nisam bio nervozan zbog temperature vode u jezeru. Bio sam srećan što sam živ jer sam upravo preživeo pad aviona", ispričao je Gardner posle drame koju je preživeo, iako nije plivač.

Brat i pilot su posle više sati dovukli Gardnera do obale, gde su mokri dočekali jutro kada ih je spazio lokalni ribar. On je pozvao spasioce i lekare koji nisu mogli čudom da se načude šta se dogodilo i da, sem promrzlina, nemaju teže povrede.

"Potrebno je samo pola sata u ovako hladnoj vodi da osetite efekte hipotermije, a činjenica da su plivali sat vremena i to posle pada aviona, i da su proveli noć bez skrovišta, odeće i vatre je prilično neverovatna. Ako su ovi momci mačke koje imaju devet života, mislim da su upravo iskoristili po tri", rekao je posle njihovog spašavanja rendžer Stiven Lakesen.

Jedini koji je Kareljinu naneo poraz

Bio je to Kareljinov 888. meč u karijeri. Prethodnih 887 je dobio!

Kareljin je pokušavao na sve načine da dođe do poena, ali se Gardner nije dao. A, onda je Kareljin napravio grešku koja ga je koštala prvog poraza u karijeri. Zbog puštanja klinča kažnjen je poenom, što je, na kraju, bilo dovoljno Gardneru da slavi protiv najboljeg rvača svih vremena.

Ipak, prema tadađnjim praivlima, rvao se i produžetak u kojem je Amerikanac uspeo da sačuva prednost i tako nanese prvi i poslednji poraz Kareljinu u karijeri koju niko na planeti neće moći da nadmaši.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja