TOTALNO RASULO U NBA: Odložene tri utakmice, neizvestan nastavak takmičenja
Foto: Profimedia

BOJKOT

TOTALNO RASULO U NBA: Odložene tri utakmice, neizvestan nastavak takmičenja

Košarka -

Uprava NBA lige odložila je tri poslednje utakmice plej-ofa, nakon što su se košarkaši tih ekipa odlučili za bojkot, posle još jednog incidenta u kome je policija pucala i ranila Afroamerikanca u SAD.

Košarkaši su zatražili pravdu za Džejkoba Blejka kome je policajac u nedelju pucao u ledja u Kenoši u Viskonsinu. Blejk je otvorio vrata svog parkiranog automobila u kome su sedela njegova deca, kada je policajac ispalio sedam metaka i pogodio ga u ledja. Blejk je u bolnici u teškom stanju.

Kako su preneli američki mediji, noćas je održan sastanak igrača i kluboba NBA lige, a košarkaši Los Anđeles Lejkersa i Los Anđeles Klipersa navodno ne žele da završe sezonu. Kako se navodi, ostale ekipe žele da se takmičenje nastavi.

foto: AP

Košarkaši Milvokija sinoć su odbili da izadju na teren protiv Orlanda, a zatim su tokom noći to isto uradili igrači Hjustona, Oklahome, Lejkersa i Portlanda, pa su i te utakmice prvog kola plej-ofa Zapadne konferencije odložene.

Takodje, noćas se u NBA "mehuru" u Orlandu nisu igrale ni utakmice u ženskoj NBA lige - WNBA, a za bojkot su se odlučili i bejzbol igrači, zbog čega su odložene tri utakmice MLB lige.

Otkako se posle četiri meseca pauze zbog pandemije korona virusa nastavilo takmičenje u NBA ligi, igrači i klubovi su se priključili pokretu "Životi crnaca su važni" i traže jednakost i pravdu za Afroamerikance.

Na sastanku u Diznivorldu u Orlandu noćas nije postignut dogovor o nastavku sezone, a razgovori bi večeras trebalo da se nastave.

Kako je preneo Asošiejted pres, trener Toronta Nik Nurs rekao je da je čuo da pojedini igrači njegove ekipe žele da idu kući. Trener Klipersa Dok Rivers želi da se sezona nastavi.

"Svaka ekipa mora da odluči šta da uradi, a ja se iskreno nadam da će svi igrati. Pokazati izvanrednost u svom poslu, mislim da nema ništa loše u tome, ali nema ništa loše ni boriti se za ono što je ispravno", naveo je Rivers.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track