NISU VREDELE MOLBE NI DONALDA TRAMPA! Iranski džudista morao je da bude pogubljen
Foto: EPA / Chris Kleponis, društvene mreže

užasno

NISU VREDELE MOLBE NI DONALDA TRAMPA! Iranski džudista morao je da bude pogubljen

Ostali sportovi -

Iranska državna televizija je prenela da su vlasti ove zemlje pogubile Navida Afkarija, 27-godišnjeg rvača osuđenog zbog ubistva, za kojeg je američki predsednik Donald Tramp zatražio da bude pomilovan.

Afkari je pogubljen u zatvoru u Širazu, prenosi Asošijeted pres.

Ovaj slučaj privukao je pažnju javnosti, koja smatra da Afkari predstavlja žrtvu režima, zbog toga što je učestovao na antivladinim protestima 2018. godine.

Afkari je optužen da je pre dve godine ubio Hasana Torkamana na protestima u Širazu.

Prošle nedelje je iranska državna televizija prenela Afkarijevo priznanje da je počinio ubistvo. Ovo priznanje nalik je hiljadama drugih koja su u Iranu emitovana na državnoj televiziji u toku poslednje decenije, a za koja se sumnja da su data pod prisilom.

foto: Pritnscreen

Međunarodni olimpijski komitet izdao je saopštenje u kojem je izrazio žaljenje i nevericu zbog pogubljenja 27-godišnjeg rvača. U saopštenju se navodi da je predsednik MOK-a Tomas Bah ove nedelje uputio direktni apel predsedniku Irana, u pokušaju da spreči Afkarijevo pogubljenje.

Prošle nedelje i američki predsednik Donald Tramp objavio je post na tviteru u kojem je iranske vlasti pozvao da poštede Afkariju život.

Lideri Irana su na Trampov tvit odgovorili emitovanjem reportaže o Afkariju, koja je sadržala i njegovo priznanje da je počinio zločin za koji je optužen. U reportaži nije naveden Afkarijev motiv za ubistvo, već se neodređeno navodi da je u pitanju bio lični obračun, bez više detalja.

Kurir sport / Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track