Najnovije vesti

SPEKTAKL U RODNOM MESTU NEMANJE MATIĆA: Uspešno startovale Seoske igre za 2020. godinu! (FOTO)
Foto: Sportski savez Srbije

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

SPEKTAKL U RODNOM MESTU NEMANJE MATIĆA: Uspešno startovale Seoske igre za 2020. godinu! (FOTO)

Ostali sportovi

Počele su Seoske igre Sportskog saveza Srbije za 2020. godinu.

Prvi domaćin bila je opština Ub, a Sportski savez opštine Ub prihvatio je izazov da organizuje takmičenje za manje od dve nedelje i tako probije led sa manifestacijom pod svim merama sprečavanja širenja zaraze i modifikovanom sistemu.

“Zahvaljujući podršci lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Darkom Glišićem, koji uvek ima razumevanja i pomaže sportu, takmičenje je organizovano u selu Vrelo, rodnom mestu Nemanje Matića, na najvišem nivou, a reakcije učesnika su bile veoma pozitivne”, rečeno je u SSS.

foto: Sportski savez Srbije

Oni stariji su se sećali "kako je to nekad bilo" i prepričavali dogodovštine u pauzama takmičenja. Tako su se nadmetala četiti sela - Trlić, Pambukovica, Brgule i Vrelo, u 10 disciplina. Najveća borba vodila se za prvo mesto u nadvlačenju konopca, u narodnom rvanju takmičari pokazali

i veštinu i snagu. Sve ekipe su se na kraju takmičenja razlikovale u samo dva bida.

Ekipa Trlića pobedila je u disciplini obaranje ruku, posle čitavog dana nadmetanja zauzeli su četvrto mesto. Treće mesto zauzela je Pambukovica, kojoj je pehar uručio direktor KJP Đunis Saša Milićević. Žestoka borba se vodila do samog kraja između Brgule i Vrela. Izjednačeno je bilo i nakon poslednje discipline - prelaska poligona, pa je odlučivao veći broj osvojenih pobeda po disciplinama.

foto: Sportski savez Srbije

Vrelo je osvojilo prvo mesto u fudbalu bez primljenog i sa 11 postignutih golova, bili su najbolji i u odbojci, bacanju kamena i skoku u dalj i sa četiri osvojena prva mesta plasirali se na veliko finale Seoskih igara SSS 26. i 27. septembra u Vrnjačkoj Banji.

foto: Sportski savez Srbije

Pehar za drugo mesto ekipi Brgule uručila je predsednica Skupštine opštine Ub Ivana Nikolić, dok je pobednički pehar Vrelu uručio ispred Sportskog saveza Srbije Dragan Šešum, a prelazni pehar opštine Ub zamenik predsednika opštine Aleksandar Jovanović Džajić. Tako su dokazali da stanovnici Vrela nisu dobri samo u fudbalu već i u tradicionalnim disciplinama.

foto: Sportski savez Srbije

Domaćini su sumirali utiske, predsednik opštine Ub Glišić poručio je da će Seoske igre postati tradicija na Ubu, da je oduševljen idejom i realizacijom i želji da tradiciju vrati u ovu opštinu. Čelni ljudi Sportskog saveza opštine Ub predsednik Nebojša Živanović i generalni sekretar Dejan Maksimović mogu biti zadovoljni celokupnim takmičenjem, učesnicima je nedostajala samo publika.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...