SPEKTAKL: Sve spremno za softbol Trofej u Ripnju! FOTO
Foto: Kurir

BRAVO

SPEKTAKL: Sve spremno za softbol Trofej u Ripnju! FOTO

Ostali sportovi -

Neobična sezona je iza softbolaša i softbolašica Beograda ali i Srbije. Korona vorus poremetio je puno planova u čitavom sportu, ali od leta počeli su i treninzi napolju i situacija je dosta poboljšana. Odrađen je i kamp na Zlatiboru, uz podršku Ministarstva omladine i sporta. U očekivanju takmičenja vreme je za Trofej Beograda u softbolu, koga finansira grad Beograd, preko sekretarijata za sport i omladinu, koji se po tradiciji održava 14 godinu za redom. Mečevi će se igrati u subotu i nedelju u Ripnju.

- Svi su se uželeli utakmica. U Evropi su odložena sva ovogodišnja međunarodna zvanična takmičenja za sledeću godinu i to su svi teško podneli. Krenuli su nezvanični seniorski i juniorski turniri po Evropi, ali na kojima učestvuje samo malo ekipa iz EU, jer nema granica za njih. Naš Trofej Beograda od dosadašnjih 13 čak 11 puta je bio međunarodni. Sada imamo načelno obećanje od Bugara, da stižu sa svojim timom. Nije lako u ovo vreme da roditelji daju zeleno svetlo da im deca idu van zemlje. Spremni smo na dve opcije, da igramo sa naša tima protiv juniora naših suseda, ali i na rezervnu varijantu samo sa domaćim sportistima - istakao je Slobodan Đurić, koordinator programa u Softbol savezu Beograda.

foto: Kurir

Jelena Cvetković, predsednik Softbol saveza Beograda, predvodiće jednu našu ekipu za vikend.

- Svi jedva čekaju mečeve zvanične. U subotu je plan da igramo svako sa svakim a onda u nedelju i meč za prvo mesto. Moram da naglasim da i dalje svi roditelji ne puštaju stalno decu na treninge iako smo na otvorenom, a ponekad u manjem broju u klupskoj prostoriji gde radimo deo vežbi. Bojazan postoji, sve zbog virusa korone i to nas sve remeti. Verujem da će do kraja godine stići i lek za ovog nevidljjivog neprijatelja i da ćemo od proleća krenuti sa normalnim radom i učešćem na turnirima - istakla je Jelena Cvetković, predsednica Softbol saveza Beograda.

foto: Kurir

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track