SNEŽO, POBEDI! Evropska šampionka, legenda srpske atletike, po drugi put bije veliku životnu bitku i ima MOĆNU PORUKU (VIDEO)
Foto: Printskrin/Facebook

LAVLJE SRCE

SNEŽO, POBEDI! Evropska šampionka, legenda srpske atletike, po drugi put bije veliku životnu bitku i ima MOĆNU PORUKU (VIDEO)

Ostali sportovi -

Legendarna srpska atletičarka, evropska šampionka Snežana Pajkić Jolović, EKSLUZIVNO ZA KURIR priča o deset godina dugoj borbi sa teškom bolešću

Split 1990. Evropsko prvenstvo u atletici. Šampionat na kom je ispisana istorija srpske kraljice sportova. Trka na 1.500 metara i senzacionalna pobeda devojke iz Ćuprije Snežane Pajkić. Devojke od 20 godina, koja je svoje ime pozlatila za sva vremena.

Snežana Pajkić, danas i Jolović, eksluzivno za Kurir priča o deset godina dugoj borbi sa najtežom bolešću, a sve uz želju da pomogne ljudima koji su slične sudbine. Snežana priča, autor teksta guta knedle.

- Otkrili su mi 2010. godine karcinom jajnika, prošla sam operacije, šest ciklusa hemoterapije. I od tad idem na redovne kontrole, i sve je bilo u redu skoro deset godina. A onda su doktori na kontroli u oktobru pronašli nešto na karlici - priča nam evropska šampionka, pa nastavlja:

foto: Printskrin/Facebook

- Ovog puta operacija nije dolazila u obzir jer je na nezgodnom mestu, pa sam prošla kroz još šest ciklusa hemoterapije. Karcinom je smanjen na 1,5 centimetar i sada imam tromesečnu pauzu, pa ćemo onda videti kakvo je stanje organzima, odnosno šta dalje preduzimati. Krenula sam i sa nekim alternativnim stvarima, u međuvremenu živim normalno, samo sam zbog korone, jer sam rizična grupa, sve ovo vreme u svojevrsnoj izolaciji.

Snežana i njen suprug već duže vreme ne žive u Beogradu, zbog njegovog posla su se preselili na Romaniju. Priroda i zdrav vazduh prijaju legendi naše atletike, a pribranost i smirenost ostavljaju dubok trag na slušaoca:

foto: Printskrin Youtube

- Kažu da te karcinom kad te jednom načne ne ostavlja na miru. Zahvalna sam na ovih deset godina mira, a sad idemo dalje po sledećih deset. Najvažnija stvar je ne klonuti duhom, predati se. To nikako! Važno je i ako sumnjate da nešto nije u redu, obavezno odete kod lekara, da ne bežite od problema, nego da se suočite sa njim. Evo ja sada sadim cveće, spremam zimnicu, radim sve normalno!

Snežana Pajkić Jolović nedavno je sasvim slučajno u Visokom srela najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića.

foto: Printskrin/Facebook

- Često idem tamo, meni je to na šezdesetak kilometara. Prija mi, donosi mi neki mir, pa da vidimo šta će se desiti sa organizmom. Kad Novak dolazi, znači da nešto pomaže - kaže nam Snežana, pa objašnjava kako je izgledao susret sa Đokovićem.

- Izašla sam iz piramide i srela ga. Prišla sam, predstavila se, jer me sa ovom maramom na glavi i naočarima, ni rođena majka ne bi prepoznala (smeh). Ovde radnim danima nema baš mnogo ljudi, ali čim je Nole došao, napravila se i gužva. Malo smo proćaskali, pitao me kako sam, da li sam često tu. Šta da kažem, sportska i ljudska veličina, pleni, zrači...

Snežana Pajkić Jolović

Datum rođenja: 23. septembar 1970.

Mesto rođenja: Ćuprija

Medalje

Svetsko juniorsko prvenstvo

Atina (Grčka), 1986. bronza

Sudburi (Kanada), 1988. srebro

Evropsko juniorsko prvenstvo

Birmingem (VB), 1987. zlato

Varaždin (SFRJ), 1989. zlato

Mediteranske igre

Latakija (Sirija), 1988. srebro

Evropsko prvenstvo

Split (SFRJ), 1990. zlato

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track