PROŠLA 15 DANA PAKLA: Lukašenkova policija uhapsila košarkašku seks bombu! Puštena iznemogla i prljava (VIDEO)
Foto: Instagram PS

IMA SVOJE JA

PROŠLA 15 DANA PAKLA: Lukašenkova policija uhapsila košarkašku seks bombu! Puštena iznemogla i prljava (VIDEO)

Košarka -

Beloruska košarkašica Jelena Leučanka (37) tvrdi da je posle hapšenja na protestima protiv predsednika Aleksandra Lukašenka, prošla pravu torturu za vreme boravka u zatvoru i da je posle 15 dana puštena iznemogla, iscrpljena i prljava, pošto joj nije bilo dozvoljeno kupanje.

Ona je uhapšena poslednjeg dana septembra i nije joj dozvoljeno da otputuje u Pariz na rehabilitaciju, a iz zatvora je izašla 15. oktobra.

- Zdravlje mi je bilo ugroženo, uzeli su mi posteljinu i čaršave, nije bilo tople vode. Nisu mi dali da se kupam 13 dana, niti da idem u toalet. Živela sam u leglu bakterija. Pet dana nisam izlazila napolje, nisu dali. Dobila sam vaške. Sve to je naškodilo mom zdravlju - izjavila je Jelena prilikom izlaska pred sudiju u četvrtak u Minsku, gde joj se sudi za narušavanje javnog reda i mira.

Цвет настроения ????

Објава коју дели Yelena Leuchanka (@yelenaleu) дана

Leučanka je poznata kao veliki kritičar Lukašenka i njegovog diktatorskog režima, pomenuti protest na kom je bila nije joj bio prvi, ali sada je prvi put na svojoj koži trpi posledice otpora prema režimu.

- Namerili su se na pogrešnu osobu, Jelena je svašta pregurala u svom životu, izdržaće i ovu borbu. Dosledna je svojim principima, i iznad svega sebi - izjavila je još jedna poznata beloruska košarkašica Natalija Marčenko.

Leučanka je 2010. godine proglašena za najboljeg centra na Svetskom prvenstvu, a iste godine je igrala finale WNBA lige sa ekipom Vašingtona, no ni status sportske zvezde u državi joj nije pomogao da izbegne hapšenje.

Ona je ranije imala šta da kaže i na račun Ministra sporta Sergeja Kovalčuka koga je kritikovala jer je naredio da svaki beloruski sportista mora napamet znati himnu svoje zemlje, i to da se reguliše ugovorom. Govorila je da se na taj način vrši psihološki pritisak na sportiste i da se time krše ljudska prava. Svoju zemlju i Lukašenkov režim tada je uporedila sa Severnom Korejom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track