Najnovije vesti

DŽUDO U DOBA KORONE: Održan prvi radni kamp za mlađe uzrasne kategorije! FOTO
Foto: Privatna arhiva

DŽUDO U DOBA KORONE: Održan prvi radni kamp za mlađe uzrasne kategorije! FOTO

Ostali sportovi

U periodu od 23.10-25.10.2020.godine, u vikendu iza nas održan je prvi radni kamp Džudo Akademije "JOČIĆ" - STARČEVO, za mlađe uzrasne kategorije, poštojući pri tom sve mere zaštite te je sa epidemiološke strane ovo bilo izuzetno bezbedno okupljanje.

Po pozivu organizatora učešću na kampusu odazvali su se takmičari iz desetak klubova i to DŽK Niš, DŽK Vuk, DŽK Obrenovac, DŽK Lokomotiva Vršac, DŽK Obrenovac, DŽK Partizan Beograd, ODŽK Beograd, DŽ K Dinamo Pančevo i DŽK Akademija Jočić.

Oko 70-tak takmičara, od onih najmlađih do starijih dečaka i devojčica, tri dana pod budnim okom trenera Gordane Filipović, Slaviše Nerandžića, Marka Jovanovića i Miroslava Jočića, sticali su znanja i uvežbavali tehničke raznolikosti ovo borilačkog sporta.

Uz dvodnevne treninge, na raspolaganju mladim sportistima bile su i dodatni programi u vidu sauna, teretana i bazen, ali ono što je najvrednije je druženje mladih takmičara, razmena iskustava i sklapanje novih prijateljstava.Svakako vredno pomena je i radost ovim malih takmičara, koji su proslavili uspeh Anre-e Stojadinov, naše seniorske reprezentativka na Grand slem turniru u Budimpešti, i osvajanje trećeg mesta, inaće sportiskinji velikog srca koja se redovno odaziva i uvek je spremna da izađe u susret na kampovima za mlađe judoke.

"Takmičari, mlađi dečaci i devojčice, uželeli su se judoa i druženja na strunjačama, a sticanje novi znanja i iskustava, kao i druženje sa svojim vršnjacima su nemerljiva iskustva. Po mišljenju struke, bilo je to na najvišem mogućem nivou u datim okolnostima. Radost i zadovoljstvo naših gostiju potvrđuje ovu konstataciju, a molba da se okupimo što pre, daje nam snagu i energiju da istrajemo u svemu što radimo. Posebnu zahvalnost dugujemo našim sportskim prijateljima, koji su se iskreno bez rezervei sa poštovanjom odazvali ovoj velikoj akciji DŽK Akademija Jočić. Mi kao klub ne bi uspeli ovo sami da odradimo bez svesrdne pomoći svih strukura u klubu, roditelja i prijatelja kluba koji su pomogli ovu akciju i njima ide posebna zahvalnost" - reči su olimpijca iz Barselone 1992 godine Miroslava Jočića idejnog tvorca ovog kampa.

Prepuni iskustava, novih prijateljstava i osmeha na licima, uz obećanje da se neće puno čekati na nove susrete pozdravili smo se sa mladim džudokama i njihovim trenerima, a prva nova viđanja zakazali su za 08.11.2020.godine kada će se održati regionalni (kvalifikacioni) šampionati Srbije za mlađe dečake i devojčice čija kruna sezone je predviđena za 21.11.2020. godine u sportskom centru Šumice, za kada je zakazan Šampionat Srbije za mlađe dečake i devojčice rođene 2008 - 2009 godine.

1 / 8 Foto: Privatna arhiva

Kurir sport 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...