Olimpijski šampion se rasplakao zbog dopinga

Zakasnelo pokajanje

Olimpijski šampion se rasplakao zbog dopinga

Ostali sportovi -
Na konferenciji za novinare u Bolzanu Aleks Švacer se rasplakao i sakrio lice rukama dok je pričao kako je preko interneta saznao za EPO i njegovu upotrebu, prenosi AP

Olimpijski šampion u brzom hodanju Italijan Aleks Švacer, koji je izbačen sa Olimpijskih igara u Londonu zbog dopinga, rasplakao se na konferenciji za novinare dok je pričao o tome kako je sakrio nedozvoljena sredstva u kući koju je delio sa klizačicom Karolinom Kostner.

Švacer je rekao da je nedozvoljeno sredstvo EPO kupio u Turskoj i čuvao ga u kutiji vitamina u frižideru. On je rekao da se nadao da će ponoviti svoj uspeh iz 2008. na trci od 50 kilometara u Londonu, ali je izbačen kada je pao na testu za doping.

Na konferenciji za novinare u Bolzanu Švacer se rasplakao i sakrio lice rukama dok je pričao kako je preko interneta saznao za EPO i njegovu upotrebu, prenosi AP. Švacer je demantovao i spekulacije da je drogu dobio od Mikela Ferarija, lekara kome je 2002. godine italijanska Biciklistička federacija zabranila pristup sportistima i koji je takođe sarađivao sa legendarnim Amerikancem Lenosom Armstrongom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track