POMOĆ DRŽAVE ZNAČAJNA ZA RVAČKI SPORT Mladen Kecman: Beograd postao rasadnik vrhunskih takmičara!
Foto: BSS

STRUČNA ANALIZA 2020.

POMOĆ DRŽAVE ZNAČAJNA ZA RVAČKI SPORT Mladen Kecman: Beograd postao rasadnik vrhunskih takmičara!

Ostali sportovi -

Mladen Kecman, sportski direktor Rvačkog kluba Radnički i član UO Rvačkog saveza Beograda, sumirao je godinu za nama, a ona je bila uspešna uprkos teškoj situaciji prouzrokovanoj pandemijom koronavirusa.

Kecman se obratio Kuriru pismom koje prenosimo u celosti:

“Ono što je decenijama bila Vojvodina u rvanju, to je poslednjih nekoliko godina Beograd - rasadnik vrhunskih takmičara. Otuda ne čude brojne medalje s velikih takmičenja.

Nabavka sportske opreme, osposobljavanje stručnjaka, dovođenje kadra, usavršavanje trenera, formiranje komisija, kao i jačanje Upravnog odbora, pokazuju koliko sjajno radi Rvački savez Beograda.

Mladen Kecman
foto: BSS

Veliku sreću smo imali jer je i sam rad nacionalnog Rvačkog saveza na čelu sa Trajkovićem beležio istorijske rezultate i to nam je mnogo olakšalo da brže postignemo ciljeve. Imali smo znanje, htabrost i sposobnost da to iskoristimo, a pomoć grada i države je samo bila dodatni motiv da sprovedemo zamišljeno.

Odluka predsednika Vučića da po osam najbolje rangiranih klubova u preko deset sportova dobije itekako veliki novac je vest decenije. Tačno se zna na šta klubovi moraju trošiti novac i mnogo će im to pomoći u razvoju.

Prvi put u istoriji, prva dva mesta na Državnom prvenstvu osvojili su klubovi iz Beograda. Pri tome treba naglasiti odličan uspeh takmičara mog Radničkog, koji su osvojili prva mesta u čak tri uzrasne olimpijske kategorije i to za mlađe seniore i juniore u grčko rimskom stilu kao i za seniore u slobodnom stilu.

Moram da pohvalim rad gradske sekretarke za sport Dragane Belojević. Odlično se snašla na tom radnom mestu i radujem se daljoj saradnji sa njom. Na kraju pohvale i za Sportski savez Beograda, čiji sam potpredsednik. Projekat izdavanja monogradije Medalje Beograda, je nešto što će ostati zauvek upamćeno, da se uspešna istorija ne zaboravi”.

G. A.

Foto: SSS, SSAB

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track