DOBAR PRVI KORAK, IMAMO JOŠ MNOGO TOGA DA URADIMO: Evo šta Đerona kaže posle debija i pobede nad Francuskom
Foto: Starsport©

reakcija

DOBAR PRVI KORAK, IMAMO JOŠ MNOGO TOGA DA URADIMO: Evo šta Đerona kaže posle debija i pobede nad Francuskom

Ostali sportovi -

Rukometaši Srbije su napravili veliki podvig pobedom nad Francuskom 27:24 u sklopu kvalifikacija za odlazak na EP 2022. godine.

Igrači su na taj način "častili" selektora Tonija Đeronu koji je upisao debi na klupi Orlova, a posle meča je rekao:

- Čestitke Francuzima na utakmici koja nije bila laka jer je došla samo par dana posle finalnog turnira EHF Lige šampiona. Čeka ih Svetsko prvenstvo u Egiptu i verujem da će igrati veoma važnu ulogu tamo - rekao je Đerona i dodao:

- Čestitam mom timu, odigrali smo veoma dobro u odbrani i to je bilo najvažnije, da ne dozvolimo lake golove i zaustavimo njihovu kontru jer znamo koliko su opasni u tom delu. Napravili smo dobar balans sa izmenama. Svaka čast momcima na posvećenosti i onom što su pružili. Ovo je veoma dobar prvi korak, svaka ali ima još puno utakmica ispred nas. Kapiten reprezentacije Srbije Mijajlo Marsenić dao je šest golova Francuzima i zajedno sa Lazarom Kukićem bio je najefikasniji.

- Čestitao bih Francuzima na fer i korektnoj igri. Šta reći posle ovakve pobede, ovo je nešto nestvarno. Kao što smo pričali prethodnih dana, najvažnije je da cela ekipa veruju u nešto dobro, verovali smo od početka, pogotovo u odbrani sa odlični Dekijem na golu, a bili pametni u napadu, zaustavili polukontru. Idemo dalje, ovo je početak nečeg novog. Hvala mojim saigračima i stručnom štabu što su me učinili najponosnijim kapitenom na svetu.

Kapiten reprezentacije Francuske Mišel Gigu, kao i selektor Gijom Žil, su čestitali Orlovima na pobedi.

- Čestitke reprezentaciji Srbije. Večeras su odigrali veoma dobar meč. Počeli smo sa pripremama tek pre par dana, ali sada moramo da se odmorimo i spemimo za narednu utakmicu - rekao je Gigu, a Žil je poručio:

- Čestitke Srbiji, odigrali su odličan meč večeras. Mi nismo pronašli pravi ritam. Imali smo problema sa odbranom, bilo je teško postići golove. Ovo je tek prva utakmica ovog tima i moramo da radimo naporno kako bismo spremili narednu utakmicu u subotu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track