IRANCI POGUBILI ŠAMPIONA POSLE MUČENJA! Nakon rvača UBIJEN i bokser: Ujedinjene nacije ZGROŽENE BRUTALNOŠĆU tamošnje vlasti! VIDEO
Foto: Printscreen

JEZIVO

IRANCI POGUBILI ŠAMPIONA POSLE MUČENJA! Nakon rvača UBIJEN i bokser: Ujedinjene nacije ZGROŽENE BRUTALNOŠĆU tamošnje vlasti! VIDEO

Ostali sportovi -

Iranske vlasti pogubile su bivšeg bokserskog šampiona i poznatog trenera u toj zemlji, Alija Mutairija (30), u Šeiban zatvoru koji se nalazi u Kuzestan provinciji.

Kako piše " Jerusalim post" aktivisti i porodica kažu da je on bio mučen pre nego što je primoran da prizna da je ubio dvojicu pripadnika Basidž policije. Portparolka Ujedinjenih nacija izjavila je da „snažno osuđuju niz egzekucija“ kojih je bilo najmanje 28 od polovine decembra, uključujući i pripadnike manjina.

Podsetimo, ovo nije bilo prvo pogubljenje nekog sportiste u Iranu. Pre samo nekoliko meseci, tačnije u septembru 2020. godine je na isti način život završio i rvač Navid Afkari, koji je bio osuđen za ubistvo člana obezbeđenja na antivladinim protestima 2018. godine.

Tada se sve završilo samo na opomenama i upirao se prst ka Iranu, pa ostaje da vidimo šta će se desiti ovog puta. Iz pravosudnih organa Irana tada je stiglo saopštenje da je procedura ispoštovana do samog kraja

U Iranu je ranije saopšteno da je kuzestanski pravosudni sistem izjavio da je Ali Mutairi teroristički pripadnik Islamske države i da je kao takav napao Basidž bazu kada su stradala dva pripadnika milicije.

Inače, pripadnici ove paravojne grupe nemaju udeo u vlasti, ali ih podržava vrhovni vođa države, Ajatolah Ali Hamnei. Grupaciju je osnovao njegov prethodnih, Ajatolah Homeini.

Kurir sport

ak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track