ISTORIJSKI DOGAĐAJ ZA SRBIJU: Кopaonik domaćin evropskog takmičenja u skijanju za žene! FOTO
Foto: Skijaski savez Srbije

konferencija

ISTORIJSKI DOGAĐAJ ZA SRBIJU: Кopaonik domaćin evropskog takmičenja u skijanju za žene! FOTO

Ostali sportovi -

Na konferenciji za medije povodom predstojećeg održavanja najvećeg ovogodišnjeg sportskog takmičenja u Srbiji, evropskog takmičenja u skijanju - Evropa kup 2021 predstavljeni su detalji trka, učesnici, ali i značaj održavanja takmičenja ovog ranga za razvoj sporta i turizma u Srbiji

Evropa kup u disciplinama slalom i veleslalom za žene održaće se od 22. do 25. februara na stazi Crna Duboka na Kopaoniku.

Očekuje se 90 takmičara iz 20 zemalja, a takmičenje će biti organizovano uz poštovanje svih epidemioloških mera, rečeno je na konferenciji za medije u Privrednoj komori Srbije.

Predsednik Skijaškog saveza Srbije Goran Jevremović rekao je da je čast organizovati takmičenje evropskog ranga u Srbiji.

"Možemo reći da je ovo istorijski događaj, jer se Evropski kup organizuje u Srbiji prvi put i verujemo da će se značaj ovog takmičenja tek osetiti, kako u skijanju kao sportu, tako i uvrštavanjem Кopaonika na mapu Međunarodne skijaške federacije", rekao je Jevremović.

"Ovo je pravi način da skijanje dobije svoje mesto u Srbiji i očekujemo da će Evropa kup 2021 popularizovati ovaj sport kod nas", dodao je on.

skijanje
foto: Skijaski savez Srbije

Direktor JP Skijališta Srbije Dejan Ćika je rekao da je poverenje koje "nam je ukazala Medjunarodna skijaška organizacija zapravo veliko priznanje za trud i rad".

"Dovođenje Evropa kupa 2021 samo je početak niza odličnih rezultata, jer nastavljamo da se još više trudimo i radimo kako bismo u skorijoj budućnosti doveli i Svetski kup na neku od naših planina", rekao je Ćika.

Sekretar Udruženja za Turizam Privredne komore Srbije Tijana Maljković izjavila je da im je veliko zadovoljstvo i čast da budu partner Evropa kupa 2021.

"Značaj sportskih događaja za lokalnu i regionalnu ekonomiju je nemerljiv i zahteva pripremu i razvoj infrastrukture, promoviše destinaciju i utiče na popularnost sporta. Nadamo se da će ovo prvenstvo biti početak stabilizacije života u svim sferama, kao i vetar u leđa za sve nove događaje", rekla je Maljković.

Organizatori takmičenja su Skijaški savez Srbije, JP Skijališta Srbije i ski centar Кopaonik, pod pokroviteljstvom Medjunarodne skijaške federacije (FIS) i uz podršku PКS, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track