PRIČA DA JA PIJEM I RADIM SVAŠTA, A PROVELA JE VIŠE VREMENA U KAFANI OD MENE! Selektor Srbije žestoko uzvratio na napade!
Foto: Profimedia

totalno rasulo u reprezentaciji

PRIČA DA JA PIJEM I RADIM SVAŠTA, A PROVELA JE VIŠE VREMENA U KAFANI OD MENE! Selektor Srbije žestoko uzvratio na napade!

Ostali sportovi -

Rukometašice Srbije nisu uspela da izbore plasman na Olimpijske igre posle 33 godine, a predsednica RS Srbije Milena Delić i pojedine reprezentativke apostrofirale su selektora Obradovića kao krivca za neuspeh na turniru u Đeru.

Nakon poraza od Rusije i Mađarske na površinu je počeo da izlazi prljav veš.

Iskusna reprezentativka Dragana Cvijić optužila je Rukometni savez Srbije da ih je žrtvovao, a onda se oglasila i nova predsednica RSS-a Milena Delić koja je priznala da je pogrešila što nije smenila selektora Obradovića nakon Svetskog prvenstva. Delićeva je istakla da je morala da boravi na pripremama sa timom da selektor ne bi vređao igračice.

Obradović je u intervjuu za Danas demantovao predsednicu RS Srbije.

"Ako mi je dozvoljeno da vam se pohvalim, ja sam magistar fizičke kulture, sa diplomom stečenom na prepodnevnim predavanjima. Uvrede i psovke ne priliče mom znanju, opštoj kulturi, zvanju i kućnom vaspitanju, ja tako ne komuniciram ni sa najbližima. Šta više, poznat sam po sitnim kaznama za takve prostote. Zato me od svega najviše vređa kada me kroz medije provlače kao bahatog primitivca", rekao je Obradović.

rukometašice, Ljubomir Obradović
foto: Profimedia

Obradović smatra da nisu imali hrabrosti da ga smene, jer bi bili u problemu da su to učinili, a da novi selektor ne odvede reprezentaciju u Tokio. Zato su jednostavno žrtvovali odlazak na OI.

"Što nisi na vreme postavila nekog svog trenera, kod koga bi se devojke angažovale ne 110 nego milion odsto?! Ovako, ispada da me je bilo lakše smeniti bez plasmana na OI nego da smo završili u Tokiju. I pripremiti ekipu protiv Ljubomira i rezultata", rekao je Obradović.

Sukob između selektora Obradovića i predsednice RSS-a očito traje već godinama. Obradović tvrdi da je 2012. bio na meti Delićeve.

"Čula sam da pije i svašta radi, izrekla je po nečijem naređenju, a zna i sama da je provela više vremena u kafani nego ja. Uvek postoje dve istine, a posle svega mi je krivo što joj u januaru, na sastanku nas dvoje, nisam rekao da se raziđemo. Šta mi je rekla tom prilikom? Zamerila mi je što nemam kondicionog i trenera golmana u stručnom štabu, a ja, stari difovac, tako radim ceo trenerski vek. Podelila je sa mnom ideju da formira stručne savete za muški i ženski rukomet, ali nije izustila nijedno ime kada sam pitao ko će u njih. Bilo je govora i o trenerima mlađih kategorija, u smislu da ih ubuduće ne biraju šefovi A reprezentacija, protiv čega nisam imao ništa ukoliko to znači da se deli odgovornost za rezultate. Kod mene ne može svako da radi sa devojčicama i zato sam sam davao šansu ljudima koji ne flertuju, ne vređaju, ne popiju ni čašu piva... Na tom sastanku mi je prebačeno i da čuvam mesto za moju ćerku Mariju, iako je ona postala reprezentativka pre mene i dugo je povređena. Konverzacija je bila normalna, ali ponavljam, žalim što već tada nisam otišao" kaže Obradović.

Obradović je na kraju ima šta da kaže i igračicama. Konstatovao je da im nije valjao ni Saša Bošković kada su bile vicešampionke sveta, pa se ne čudi što im i on sada nije dobar.

"Najbolje bi bilo da dame same izaberu selektora. Srpski rukomet se nikada neće ratosiljati ovakvih sukoba. Ovo je Srbija. Ni u Košarkaškom, Fudbalskom, Odbojkaškom savezu nije sve kako treba, samo oni imaju suptilnije metode. A rukomet ostaje sinonim za ratove sujeta i iznošenje prljavog veša", zaključio je Ljubomir Obradović.

Kurir sport/Danas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track